Az évad végére a The Last of Us elverte a House of the Dragont

Az évad végére a The Last of Us elverte a House of the Dragont

Az HBO drámájának első hat epizódja nagyobb nézettséget hozott, mint a Trónok harca előzménysorozata, a vasárnapi finálé pedig újabb csúcsot döntött meg.

Véget ért a The Last of Us videójáték-adaptáció az HBO Maxon és az első évad 9 epizódja hatalmas sikereket ért el, bár a lezárást követően azért egyre több helyen lehet azt tapasztalni, hogy azért a rajongók egy részét bizony megosztotta a sorozat, mindenesetre a második évad már zöld utat kapott és egyes pletykák szerint harmadikra is lehet számítani. Mindenesetre az vitathatatlan, hogy minden platformot beleértve a vasárnapi finálé 8,2 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, ami még az előző heti epizódot is túlszárnyalta (akkor 8,1 millióan voltak kíváncsiak a nyolcadik epizódra). Ez természetesen a rekord, de egy másik impozáns mérföldkövet is sikerült elérnie a sorozatnak, hiszen a január 15-i premier óta átlagosan egy-egy részt 30,4 millióan néztek meg, miközben a debütálásra körülbelül 40 millióan voltak kíváncsiak.

A 30,4 milliós szám - amennyiben ez a szám megmarad, miután az utolsó három epizódról is érkezik visszajelzés a forgalmazótól - azt jelentené, hogy a The Last of Us nagyobb nézettséget tudott elérni az elmúlt két hónapban, mint a Sárkányok háza, amely 2022-ben 29 milliós átlagot ért el a platformokon átívelő nézettséggel.

A sorozat közönségének nagy többsége az HBO Maxon követte a szériát, ez alól kivételt képezett a február 11-i vasárnap, amikor a Super Bowl nagy konkurenciát jelentett. Mindezek ellenére a 30,4 milliós átlagnézettségre büszke lehet az HBO, hiszen a 2019-es Trónok harca óta utolsó évada óta – amelyet átlagosan több, mint 44 millióan követtek – ez a legnagyobb.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!