LoL: Alulértékelt képességeik menthetik meg a gyengélkedő hősöket

LoL: Alulértékelt képességeik menthetik meg a gyengélkedő hősöket

Kifejezetten érdekes néhány megoldása a játékegyensúlyért felelős csapatnak.

A League of Legendsben több módon lehet erősíteni az egyes hősöket. Lehet növelni az alapstatokat, a legtöbbet használt képességek sebzését, a folyamatosan spamelt pajzsok nagyságát, a  másodpercenként eldurrantott gyógyítások mennyiségét. Jó döntés az is, ha csak a visszatöltési időt csökkentik a népszerű abilityken. Vannak azonban olyan komplex módosítások, amelyek lehet egy átlagos játékosnak eszébe sem jutnak, amikor arról kérdezik meg, hogyan lehetne XY-karaktert visszahozni a metába. Itt mutatja meg kreativitását és zsenialitását a tapasztalt balance team, avagy a riotereknek az a csapata, amelyik kifejezetten a buffokra és nerfekre szakosodott az elmúlt évek alatt.

Két példa, ami bemutatja ezt az új módszert

Elsőként itt van Jarvan IV, a királyi sarj dzsungeles, támogató és szóló ösvényes. A Riot Games úgy döntött néhány frissítéssel ezelőtt, hogy az egyik kifejezetten alulértékelt képességét buffolják a hősnek. A Golden Aegisből (W) kapott pajzs visszatöltési idejét lecsökkentették, valamint megnövelték a sebzésfelfogás nagyságát. Ez már elég volt ahhoz, hogy hirtelen kilőjenek a számai a karakternek. Azóta is ez a buff okozza a fejtörést a csapatnak, mivel túlságosan hatékony lett Jarvan IV, ezért már két alkalommal is nerfelniük kellett a W-t.

A másik ilyen célzott buff Annie-t érintette. A Sötét gyermeknek több képességét megpiszkálták, de a legnagyobb átalakítást az E, azaz a Molten Shield kapta. Tulajdonképpen ez az a spell, amelyet csak arra használ a játékos, hogy a passzív jelzőket stackelje. A buffok után azonban érdemes megválogatni, hogy mikor kerül CD-re a pajzs, mivel remekül kiegészíti a többi, kifejezetten sebzésre használt spellt. 

Milyen további "alulértékelt" spellek erősítése kerülhet szóba?

Itt lehet elgondolkodni azon, hogy Jarvan IV és Annie fent tárgyalt képességi után, mely karaktereket vehetné elő a Riot.

  • Ott van Kog'Maw és a passzívja, amely nem igazán fejt ki hatást a mérkőzésekre
  • Twisted Fate és az E, avagy a Stacked Deck
  • Teemo és a W-je, avagy a kis cserkész wild riftes átalakítására várnak sokan a LoL-osok közül
  • Shyvana passzívja, többen kérik vissza az eredeti változatát a hősnek
  • Morgana passzívja, de akár a W-t és a Black Shieldet is elő lehetne venni. Rossz ránézni arra a 45%-os győzelmi arányra, meg a profi metás népszerűségi mutatókra
  • Vayne passzív, avagy ne fussák már le az ellenfelek azt a lövészt, aki kifejezetten a bónusz mozgási sebességére és az üldözésre épít

Szerinted melyik hőst kéne ilyen "különleges módszerrel" erősíteni?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.