Egy évad után kaszálta a 80-as évek fantasy filmjéből készült sorozatot a Disney

Egy évad után kaszálta a 80-as évek fantasy filmjéből készült sorozatot a Disney

Érdekes döntés, hiszen a kritikusok szemében több, mint rendben volt a széria.

1988-ban Ron Howard rendezte azt a fantasy kalandfilmet, amelyet most a Disney+ egy élőszereplős sorozatként kívánt feltámasztani. Ez sikerült is a streamingszolgáltatónak, hiszen nagy sebtében elkészült az első évad belőle, ám úgy tűnik nem aratott sikert. Bár egy ideig lógott a levegőben a Willow sorsa, végül két hónappal a klasszikus film folytatásaként szolgáló, nyolc epizódból álló első évad végét követően jött a hír, elkaszálják a sorozat folytatását.

A Willow széria a film eseményei után játszódik, viszont közel sem érte el az eredeti film sikerét és kulturális hatását, bár a kritikusok jól fogadták, a Rotten Tomatoes-on például 83%-ot kapott. A sorozat ugyan nem folytatódik, a Willow továbbra is fontos címe marad a Lucasfilmnek, így a jövőben talán újra előveszik majd a jövőben egy új koncepció részeként. A Disney egyébként az utóbbi egy évben nagy figyelmet fordít arra, hogy milyen tartalom megy ki náluk és tényleg minden egyes projekt kapcsán felülvizsgálják a lehetőségeket, ha pedig valamelyik nem felel meg az elvárásuknak, akkor azt törlik. Így volt ez több Star Wars filmmel is, és bár a rajongók annak örülnek, hogy nem akarnak újabb gyenge minőségű nagyvászonra szánt alkotással előállni, A kis hableány még így is elég csúnyán kiverte a biztosítékot.

A Willow egyébként tényleg több fronton akart újítani, hiszen új karaktereket mutatott be, és egy olyan világban játszódott, ahol brownie-k, varázslók, trollok és más misztikus lények is léteznek. A történet szerint hősök egy csoportja veszélyes küldetésre indult az otthonuktól távoli helyekre, ahol azon túl, hogy szembe kell nézniük belső démonaikkal, nem árt ha összefognak, ha meg akarják menteni a világukat.

Az első szezonban Ellie Bamber, Ruby Cruz, Erin Kellyman, Amer Chadha-Patel és Tony Revolori játszották a főszerepet Warwick Davis mellett, aki Willow Ufgood bőrébe bújhatott nyolc rész erejéig.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!