Ha már nem bírod ki a Starfield megjelenéséig, Pedro Pascal sci-fije segíthet

Ha már nem bírod ki a Starfield megjelenéséig, Pedro Pascal sci-fije segíthet

Egyre többen ajánlják ezt a 2018-as filmet, mert a 89%-os Rotten Tomatoes értékelés mellett tényleg van egyfajta Starfieldes hangulata.

A Starfield egy hamarosan megjelenő akció-szerepjáték. A hangsúly itt a hamarosan időhatározón van, mert bár ez alapból jól csengő szó, valljuk be a Steam leírás nem teljesen pontos, hiszen azért még bőven várnunk kell a Bethesda új címére. A várakozás izgalma tehát minden egyes nappal fokozódik a rajongókban, ezt pedig tetőzi Todd Howard, a Bethesda nagyfőnöke által bejelentett új megjelenési dátum. A leginkább csak a „Skyrim az űrben” címkével ellátott RPG előreláthatólag szeptember 6-án válik elérhetővé.

Éppen emiatt a rajongók még néhány hónapig nem tudják kiélvezni a bolygók felfedezését, meg az erőforrások begyűjtését. Egy szóval az űrbe kihelyezett túlélős RPG hangulatot máshol kell keresniük. A jó hír azonban, hogy nem csak videójátékokra kell ebben az esetben gondolni, ugyanis a Redditen találtak egy megoldást a várakozás okozta izgalmak mérsékléséhez: a játék sub-redditjén felbukkant egy film, amely a leírása alapján eléggé hozza a Starfield-es hangulatot.

A Prospect főszereplője Pedro Pascal, és első ránézésre olyan, mint egy űrben játszódó The Last of Us, miközben több ízben is magában hordozza a Starfield atmoszféráját. A film egy tinédzser lánynak és az apjának a történetét meséli el, akik egy idegen holdra utaznak, hogy drágakövet bányásszanak, mialatt különböző veszélyekkel kell szembenézniük. A kommentekből egyébként kiderül, hogy elég sokan még csak nem is nagyon hallottak erről a műről, és köztük még a Pedro Pascal fanok is meglepődve fogadták a filmet. Pedig egy kritikailag is elismert címről van szó, hiszen a Rotten Tomatoes oldalán például 89%-on áll jelenleg a Prospect.

Noel Murray a Los Angeles Times írója úgy jellemezte a filmet, hogy remekül egyensúlyoz a műfaji sajátosságok és az idegen világban folyó kutatás részletes ábrázolása között. Míg Peter Debruge a Variety-től azt állítja, hogy a Prospectnek van egy olyan tulajdonsága, ami a legtöbb indie sci-fi filmből hiányzik, ez pedig nem más, mint a hangulat.

Az alább trailer alapján pedig mi is csak ajánlani tudjuk a műfaj kedvelőinek a filmet:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!