Így fejlődött a játékok grafikája a '70-es évektől egészen napjainkig

Így fejlődött a játékok grafikája a '70-es évektől egészen napjainkig

Melyik volt az a játék gyerekkorodban, amiről azt hitted, hogy ettől sosem látunk majd szebbet?

Sok játék esetében szeretik durrogtatni a játékosok, hogy na ez most a legszebb, ilyen grafikát még sosem láttunk és ettől soha nem is lehet majd jobb. Tény, hogy a játékok grafikája kis túlzással napról napra fejlődik, de nem volt ez másként évekkel vagy akár évtizedekkel ezelőtt sem. Akkor is volt egy program, ami etalonnal számított, jó esetben akár évekig, de aztán ahogy fejlődött a technológia, úgy jöttek egyre szebb játékok.

Követve a sormintát, mi most bele sem merünk gondolni, hogy milyenek lesznek a játékok 5, 10 vagy akár 20 év múlva. Persze látjuk azokat az irányokat, amik most népszerűek és előremutatóak, de pontos jövőképet egyszerűen nem lehet megjósolni. Anno a Wolfenstein 3D idejében például gondolta volna bárki, hogy manapság olyan gyönyörű vizuális megvalósításokat látunk majd, mint amilyeneket például az Elden Ring vagy a God of War Ragnarök tud felmutatni? De megfordítom a kérdést, manapság belegondolunk abba, hogy honnan indultak a játékok, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen grafikát tudtak felmutatni a játékok?

Ezeket olvastad már?

Következő galériánkban pont erre szeretnénk visszaemlékezni, megmutatni, hogy miként fejlődött a videójátékok grafikája 1972-től egészen napjainkig.

Pong - 1972 (A galériáért kattints a képre!)

Galéria

Kövess Minket!