7+1 sorozat és film, amely garantált szórakozást jelent a hétvégén

7+1 sorozat és film, amely garantált szórakozást jelent a hétvégén

Az alábbi ajánlókban igyekeztünk bemutatni a legizgalmasabb újdonságokat, melyeknek megéri egy esélyt adni a hétvégén.

Itt egy újabb hétvége és bár az idő egyre melegebb odakint, azért a heves szél még elrettenthet sokakat, hogy a szabadban töltsék el a szabadidejüket. Ha pedig mégis otthon marad valaki, akkor nem árt szem előtt tartani, hogy a Netflix, az Amazon Prime, a Disney+ és a SkyShowtime is igyekszik jó néhány újdonsággal a képernyők elé szegezni a felhasználókat.

Alighanem egyébként a hétvége legjobban várt alkotása a Ted Lasso 3. évada, amely hosszú szünet után hozza vissza a sport-vígjáték-dráma sorozatot az Apple Plusra. Ted ugyanolyan giccses és mókás, mint mindig, bár a következő szezonban sötét felhők gyülekeznek a köpönyegforgató feje felett. Ezen kívül egyébként a legtöbb újdonsággal a Netflix szolgálhat, hiszen ők több műfajban is bővítették a tartalmukat az elmúlt napokban.

Íme az útmutató, hogy mit érdemes megnézni a hétvégén.

Netflix

Árnyék és csont (Shadow & Bone) 2. szezon

Leigh Bardugo könyvei alapján készült fantasy sorozat két hosszú év után végre visszatér, a rajongók pedig már régóta vártak erre a pillanatra. A Shadow and Bone 2. évadában Alina Starkov (Jessie Mei Li) és legjobb barátja, Mal (Archie Renaux) még mindig menekülni kényszerül a Sötétlény, Kirigan tábornok (Ben Barnes) elől.

Pitch Black – 22 évente sötétség + Riddick – A sötétség krónikája

Felkerült végre a héten Vin Diesel két remekbeszabott sci-fije is ide a 2000-es évekből. A Pitch Black története szerint a filmben különféle embereket, köztük Richard B. Riddick nevű szökött fegyencet és gyilkost szállító űrhajó meteorviharba kerül, súlyosan megsérül, és félig automatikus kényszerleszállást hajt végre egy sivatagos bolygón, amelyen hármas ikernapja miatt látszólag soha nincs éjszaka. A hajó landolása után Riddick megszökik. Amikor egy ember meghal, a társaság Riddicket gyanúsítja, és elkezdenek vadászni rá, el is fogják. A gyilkosságok azonban nem szűnnek meg, és kiderül, hogy a sivatag alatti járatokban különös szörnyetegek lakoznak, amelyek már minden más életet elpusztítottak a bolygón.

Money Shot: The Pornhub Story

Ez a dokumentumfilm a világ legnagyobb, erotikus tartalmakat készítő weboldaláról szól, és miközben filmjeivel a vállalat dollármilliárdokat keresett, emellett olyan vádakba is belekeveredett, mint a beleegyezés nélküli anyagok közzététele és az oldalon folyó emberkereskedelem. A film producere a termékeny dokumentumfilmes Alex Gibney (híres az Enron: The Smartest Guys in the Room című filmjéről), rendezője pedig Suzanne Hillinger (a COVID-19 Totally Under Control című doku rendezője), akik a Pornhub üzleti gyakorlatának közelmúltbeli következményeit vizsgálják, amelyek éppoly úttörőek, mint amilyen etikátlanok voltak.

A bűvész elefántja (The Magician’s Elephant)

Az animációs film Kate DiCamillo népszerű története alapján készült. A fantasy történet Peter (Noah Jupe), egy árva kisfiú szeszélyes utazását követi nyomon, aki kétségbeesetten keresi elveszett húgát. Miután egy jósnő (Natasia Demetriou) elmondja neki, hogy egy varázsló segíthet megtalálni őt, Peter elindul egy szerelemmel, kockázattal és reménnyel teli útra.

Disney+

The Boston Strangler

A legújabb, igaz történeten alapuló bűnügyi dráma a régi iskolát követi, és a bostoni fojtogatónak nevezett hírhedt gyilkos által az 1960-as évek elején elkövetett gyilkosságsorozatot dolgozza fel. A film középpontjában a sorozatgyilkosnak különös nevet adó két újságíró áll.

Loretta McLaughlin (Keira Knightley) az első, aki összefüggésbe hozza egymással a helyi nőkkel szemben elkövetett gyilkosságokat, de az előrehaladás érdekében le kell győznie szerkesztői szkepticizmusát. Társa, Jean Cole (Carrie Coon) csatlakozik az ügyéhöz, és együtt szállnak szembe a szexizmussal, valamint vállalják a személyes kockázatot a nyomozás folytatása érdekében.

Prime

Swarm

A Donald Glover és Janine Nabers által készített horror-thriller sorozat a „stan” kultúrából merít ihletet - konkrétan a Beyoncé-rajongókból (vagy a Beyhive-ból). Dre (Dominique Fishback) egy Ni'Jah nevű kitalált popsztár megszállottja, akinek rajongói a raj néven ismertek.

Amikor tragédia történik, Dre rajongása sötét fordulatot vesz. Egy országot átszelő küldetésre indul, hogy bebizonyítsa, mennyire hisz bálványában. Az ámokfutása nem kevésbé véres és erőszakos, mint bármelyik vallási háború a történelemben. Az eredmény felkavaró, ugyanakkor brutálisan szatirikus megközelítése a személyi kultusz veszélyeinek.

Skyshowtime

Perzsa nyelvleckék (Persian Lessons)

Ha esetleg a 95. Oscar-gála kapcsán megihletett az első világháborús film, a Nyugaton a helyzet változatlan, akkor ajánljuk figyelmedbe a szolgáltatóhoz felkerült Persian Lessons című alkotást is. Ez egy 2020-as német-orosz-fehérorosz háborús dráma, amelyet Vadim Perelman rendezett. A filmet részben Wolfgang Kohlhaase német író Erfindung einer Sprache című novellája ihlette. A 93. Oscar-gálán a legjobb nemzetközi játékfilmnek járó fehérorosz pályaműnek választották. A történet szerint egy fiatal zsidó férfi iráninak adja ki magát, hogy elkerülje a koncentrációs táborban történő kivégzést.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!