FIFA 23: Az EA módszeresen kirabolja Haalandot?

FIFA 23: Az EA módszeresen kirabolja Haalandot?

A norvég támadó ontja a gólokat, de ezért nem jár speciális lap.

Erling Haaland a 2022/23-as szezon talán legnagyobb sztárja. A norvég támadó júliusban csatlakozott a Manchester Cityhez, ahol minden várakozást felülmúlt, pedig nem alacsony lécet kellett átugrania. A Salzburg színeiben 27 meccsen 29 gólt szerzett, Dortmundban 89 találkozón 86-ot, a norvég válogatottban 23 fellépésen 21-et, így mindenki joggal várhatta, hogy ezt a jó szokását az esős Albionban is megtartja. Azonban arra, hogy 37 meccsen 42 gólnál tart majd március végén talán senki sem számított. Már hatszor szerzett mesterhármast (az RB Leipzig ellen ráadásul öt gólt 60 perc alatt), ilyen teljesítmény mellett pedig azt hihetnénk, hogy tömve van POTM, TOTW és egyéb különleges kártyákkal. Nos, az a helyzet, hogy ez nincs így, az EA teljesen megfeledkezett róla, de hogyan?

Augusztusban egyből ő lett a hónap játékosa, ám akkor még nem volt FIFA 23, így nincs ilyen kártyája, ahogy egyébként a FIFA 22-ben sem volt. A Hét csapatába tavaly is csak egyszer került, a TOTW 31-nél, ebben a szezonban még október 5-én a TOTW3 tagja volt. Azóta semmi. Ez eléggé elképzelhetetlen, miközben tényleg ontja a gólokat minden versenysorozatban, ahol elindul. Ráadásul azt sem mondhatnánk, hogy ne lenne szem előtt, mert a 11. legjátszottabb, az alap aranykártyája, 24 768 889 mérkőzésen vett már részt. Akkor mégis mi lehet az oka?

Egyértelmű magyarázat egyszerűen nincs a mellőzésére. Mivel az év elején kapott egy Ones to Watch lapot, ami fejlődik, ha kap egy Inform lapot, az EA megakadályozhatja, hogy az a kártya egyszerűen túl erőssé váljon. Az OTW Haaland jelenleg 90-es, de már 3-4-szer biztos kimaradt úgy a Team of the Weekből, hogy bekerülhetett volna. Elnyomna mindent, az EA nem adna el elég promópackot, értelmetlenné válna a Team of the Season, így nemes egyszerűséggel nem ad Haalandnak IF-lapot. Ez egyébként nem csak nála fordul elő, például a góllövőlistát vezető Lewandowski sem volt még TOTW ebben a szezonban, de évek óta megfigyelhető az OTW-játékosok mellőzése a Team of the Week során. Azonban Haaland kirablása nagyon látványos, mert ennél jobban aligha teljesíthetne, az EA azonban (valószínűleg) a pénzügyi érdekei miatt erről nem vesz tudomást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!