A FIFA 24 szétzúzná az EA Sports FC-t

A FIFA 24 szétzúzná az EA Sports FC-t

Még a fejlesztőt sem ismerjük, nem tudom, hogy lesz ebből FIFA 24, de a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke magabiztos.

Mint azt már mindannyian tudjuk, a FIFA 23 az utolsó cím, amelyet az EA és a FIFA közösen fejlesztett, a cégek útjai elválnak, és az EA Sports FC 24, illetve a FIFA 24 elkészítésében vesznek részt. Amikor először röppent fel a hír, hogy más utakon folytatják, már az akkori nyilatkozatokból egyértelművé vált, hogy egy nagy rivalizálás kezdődik a két fél között.

Legutóbbi beszédében az újraválasztott FIFA-elnök, Gianni Infantino rátett egy lapáttal, és kijelentette, hogy a FIFA-franchise továbbra is felveszi a kesztyűt minden konkurenciával szemben. A FIFA és az EA közötti szakítás nem volt a legbékésebb, de a verseny azonnal elkezdődött a két szervezet megpróbálta a rajongókat a saját futballjátékához csábítani. Újraválasztásakor Infantino a FIFA kongresszusán elmondott beszédében nem csak az IRL-futballról ejtett néhány szót.

„Az új FIFA-játék – a FIFA 25, 26, 27 és így tovább – mindig is a legjobb videójáték lesz mindenki számára, és hamarosan hírekkel szolgálhatunk a játékkal kapcsolatban.”

Ez megerősíti egy korábbi nyilatkozatát, amelyben azt mondta: „Biztosíthatlak titeket, hogy az egyedüli autentikus, igazi játék, amely magán viseli a FIFA nevét, az lesz a legjobb [játék] a játékosok és a focirajongók számára. A FIFA név az egyetlen globális, eredeti cím. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26, és így tovább – a FIFA név állandó, örökre az marad, és a legjobb marad.”

Az egyértelmű, hogy Infantino készen áll a harcra, de vajon a FIFA 24 képes lesz-e felvenni a harcot az EA Sports FC 24-gyel? Nézzük, hogyan alakulhatnak a dolgok.

Hogyan jutottunk el idáig?

Mielőtt megnéznénk az egyes franchise-ok jövőjét, íme egy gyors áttekintés arról, hogy mi vezetett a kialakult helyzethez. Miután 30 évig együtt készítettek futballjátékokat, olyan pletykák kezdtek felröppenni, hogy az EA elégedetlen volt azzal, hogy a FIFA mekkora kontrollt akar a játék felett, és úgy tűnt, hogy fontosabbnak tartja magát ebben a partnerségben, mint amekkorának az EA gondolja őket. Ez vezetett ahhoz, hogy az EA nem hosszabbította meg a FIFA-val kötött szerződését, és más néven folytatta a focisorozatot, az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson pedig állítólag azt mondta:

„Alapvetően, amit a FIFA-tól egy nem világbajnoki évben kapunk, az a négy betű a doboz elején".

Nem sokkal ezután az EA egy tweetet tett közzé, amelyben bejelentette, hogy az EA Sports FC 24 lesz a sorozat következő játéka. Természetesen a FIFA is azonnal elkezdte keresni a megfelelő új partnert, akit tovább viheti a legendás franchise-t.

„A FIFA bizakodó és izgatott a futballjátékok és az e-sport jövőjét illetően, és egyértelmű, hogy ezt a területet nem egy, az összes jogot ellenőrző félnek kell elfoglalnia. A technológiai és mobilcégek most aktívan versenyeznek azért, hogy a FIFA-hoz, annak platformjaihoz és a globális versenyekhez kapcsolódjanak.”

Következésképpen a FIFA különböző iparági szereplőkkel, köztük fejlesztőkkel, befektetőkkel és elemzőkkel is együttműködik.

FC 24 kontra FIFA 24

Az eddigi hírek alapján úgy tűnik, hogy az FC 24 sokkal előnyösebb helyzetben van, mint a FIFA 24. Először is, az EA már rendelkezik egy alappal, amire építhet, hiszen 30 év alatt finomította a játékot, a játékmódokat és a játékmenetet, hogy az a program legyen, amit ma ismerünk. Az EA emellett többéves partnerséget kötött a világ minden táján működő szövetségekkel, ami segít egy átfogó és mindenre kiterjedő játék felépítésében. Tudják, hogy jó helyzetben vannak a jövőre nézve, ahogy az a honlapjukon található nyilatkozatból is kiderül:

„Több mint 300 licencpartnerünkkel együtt a sportágban készen állunk arra, hogy új magasságokba emeljük a globális futballélményeket a világ összes futballrajongója számára Minden, amit a játékainkban szeretsz, az EA SPORTS FC része lesz - ugyanazok a nagyszerű élmények, játékmódok, ligák, bajnokságok, klubok és sportolók lesznek ott. Az Ultimate Team, a Karrier mód, a Pro Clubs és a VOLTA Football mind ott lesz. A több mint 19 000+ játékost, 700+ csapatot, 100+ stadiont és 30 ligát tartalmazó egyedülálló licencportfóliónk, amelybe évtizedek óta folyamatosan befektetünk, továbbra is ott lesz, egyedülálló módon az EA SPORTS FC-ben. Ez magában foglalja a Premier League, a La Liga, a Bundesliga, a Serie A és az MLS exkluzív partnerségeit is - és még sok minden más is lesz.”

Szóval, mit tud ez ellen tenni a FIFA? Nos, nagyjából semmit. A cég legfőbb csábító ereje a világszerte ismert név, amely minden bizonnyal játékosokat fog vonzani a címhez, de ehhez először is egy játékra lenne szükség. A legutóbbi hírek alapján pedig még nem találták meg a megfelelő partner stúdiót. Infantino legutóbbi nyilatkozata és az előző nyilatkozata között is érezhető volt a különbség. Ezúttal nem említette a FIFA 24-et, ami azért beszédes. Lehet, hogy ez az első beismerése annak, hogy kudarcot vallottak és nem is érkezik idén FIFA-játék?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!