Hatalmas bukta a Shazam 2, hiszen csak két DCU film nyitott nála gyengébben

Hatalmas bukta a Shazam 2, hiszen csak két DCU film nyitott nála gyengébben

A március 17-én moziba küldött Shazam folytatása az első hétvégét követően csúnyán leszerepelt, pedig az első felvonást egész sokan szerették és még a pénztáraknál is hozta az elvárt szintet.

Az istenek haragja úgy tűnik, hogy már néhány nap alatt megbukott, hiszen a DCU harmadik legrosszabb nyitányát produkálta David F. Sandberg alkotása. Zachary Levi hiába érzett rá a különös szuperhős egyéniségére, most ő sem volt elegendő, hogy legalább egy közepes szintet hozni tudjon a produkció a kasszáknál.

Azt pedig, hogy mennyire siralmasan nyitott a folytatás, jól szemlélti az első film bevétele, amely 2019-ben a nyitóhétvégéjét követően is 53,5 millió dollárt hozott a konyhára hazai pályán. Ezzel szemben Az istenek haragja mindössze 30,5 millióra volt képes az Egyesült Államokban, ami még a legpesszimistább előzetes becsléseket is (35-40 millió dollár) jócskán alulmúlta, és ezen az sem javít, hogy világszerte is csak 35,5 milliót termelt. A csúfos bukás pedig abból fakad, hogy a film költségvetése 110 millióba került, ami mellé még 100 milliót költöttek a marketingkampányra.

Ezzel együtt a DCU-n belül elért eredményre sem lehet büszke a forgalmazó, hiszen a franchise harmadik legrosszabb alkotásaként vonul be egyelőre a DC Studios történetébe. A Shazam második részét mindössze a Wonder Woman 1984 (16,7 millió dollár az USA-ban) és Az öngyilkos osztag (Suicide Squad – 26,5 millió dollár az USA-ban) bemutatói szárnyalták túl, negatív értelemben, bár ebben a két esetben az is közrejátszott, hogy a mozis premierrel egy időben váltak elérhetővé az HBO Maxon is.

Ez a lejt menet, valamint az új vezetés – és ezáltal az átdolgozott DCU – együttesen alighanem azt jelenti, hogy most láttuk utoljára a mozikban Shazamot. A DCU két új atyaúristene már korábban is eltörölt jó néhány projektet, és többek között elbúcsúztak Henry Cavilltől is – bár vele kapcsolatban olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint más karakter bőrébe bújva újra csatlakozhat a DCU-hoz –, így valószínűleg James Gunn és Peter Safran új hősöknek szeretne inkább teret adni, bár Supermanről azért nem mondtak le, sőt már bővebb információk is napvilágot láttak az új filmmel kapcsolatban. Most már csak az a nagy kérdés, hogy vajon a The Flash és az Aquaman 2 képes lehet-e túlélni ebben a kegyetlen DCU világban? Ez minden bizonnyal a bevételtől is függ majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!