LoL: Véget ért az EEK powered by K&H csoportfordulója, ők lesznek ott a rájátszásban!

LoL: Véget ért az EEK powered by K&H csoportfordulója, ők lesznek ott a rájátszásban!

Három nagyon izgalmas napon vagyunk túl, kiderült, hogy mely egyetemek lesznek ott az EEK powered by K&H League of Legends-rájátszásában!

Március 16-án véget ért a HUNESZ és a K&H együttműködésével megrendezett Egyetemi E-Sport Kupa powered by K&H League of Legends-alapszakasza! A nyolc egyetem, név szerint a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Széchényi István Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hősiesen küzdött, azonban csak a legjobb négy csapatnak jutott hely a rájátszásban!

Az első versenynapon a négy továbbjutó egyből ki tudott emelkedni az A és a B csoportból is. Bár az Óbudai Egyetem draftja rendben volt, nem tudtak mit kezdeni a Pécsi Tudományegyetem játékával, főleg Solti "sakura" Dániel Tristanájával és Árva "Caci" Dávid Oriannájával. A Budapesti Gazdasági Egyetem is az első napon meg tudta alapozni a továbbjutását, amikor megverték a Budapesti Metropolitan Egyetem csapatát, ahol az Esport1 LEC-csapatának kommentátora, Nagy "AsdElek" Márton is játszott. Az első napon még a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is alulmaradt, a debreceniek sajnos nem tudtak megálljt parancsolni a BME Kennenjének és Apheliosának, míg a BCE-n a SZIEfogott ki, ahol Kamil "Kamil" Chosa Fakert meghazudtoló Ryze játékot mutatott be.

Elérkezett a második nap, ahol a lemaradóknak még volt esélye a javításra. Ez AsdEleknek és a METU-nak majdnem sikerült, azonban hiába öntöttek minden aranyat Sivirbe, Caci 12/1/8-as Cassiopeiájával nem tudtak elbánni. A PTE mellett a BGE is menetelt tovább, az MNEB veteránja, Kovács "wAZIER" András Kristóf és társai különösebb gond nélkül nyertek az ÓE-vel szemben. A napot záró mérkőzések is a papírforma szerint alakultak, ugyanis a Budapesti Műszaki Egyetem játékosai megverték a Corvinust, akik nem voltak képesek eleget scalelni ahhoz, hogy Dékány "Lockedcam" Bence Veigarja elég erős legyen. Ezt követően a Széchényi István Egyetem zárta 2-0-s mérleggel a napot, miután megverték a Debreceni Egyetemet.

A záró napon találkoztak a csoportok eddig hibátlan csapatai, hogy kiderüljön, kik az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H legerősebb ötösei! A BGE ás a PTE eposzinak ígérkező harcát végül Gyuk "Favágó" Ádám Syndrája és wAZIER Baust megidéző full AD Sionja fogta rövidre, így az A csoportban 3-0-val a Budapesti Gazdasági Egyetem győzött! A B csoportban a Győri Széchényi István Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem esett egymásnak, azonban a fővárosi brigád itt is jobbnak bizonyult, Kelemen "koko" Kornél eszméletlen Sylas játéka bebiztosítótta a győzelmet társainak. A kiesők között AsdElekék megpróbáltak még egy utolsó pontot szerezni, azonban az Óbudai Egyetem lövésze, Varga "Buriburi" Márk ezt egy 20/8-as Twitchcsel tiltotta meg nekik. A nap utolsó meccse végül elmaradt, mivel a Budapesti Corvinus Egyetem csapata nem tudott kiállni, így a Debreceni Egyetem 1 győzelemmel zárta a B csoportot.

Ettől függetlenül megvan a 4 továbbjutónk, a rájátszásban tehát a Budapesti Műszaki Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Győri Széchényi István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem hallgatóival találkozhattok! Ne maradjatok le az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H LoL-playoffjáról, amelyet március 21-én kedden követhettek az Esport2TV Twitch csatornáján, az Esport1 YouTube oldalán és az Esport1 pontgyűjtő felületén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!