A Google a high-tech Glass headsettel is befuccsolt

A Google a high-tech Glass headsettel is befuccsolt

A Google Glass is a Stadia sorsára jutott.

A Google nemrégiben bejelentette, hogy hivatalosan is leállítja a Google Glass Enterprise Edition AR headset projektjét. Talán azt kevesen tudták, hogy a terméket a fogyasztói piacról már jóval korábban visszahívták, azonban a széles körben népszerűsített headset a potenciális üzleti ügyfelek számára egészen mostanáig még elérhető volt.

„Köszönjük a több, mint egy évtizedes innovációt és partnerséget. Bár 2023. március 15-étől nem árusítjuk tovább a Glass Enterprise Editiont, de ezév szeptember 15-ig továbbra is támogatjuk.” – írta közleményében a Google.

Az egészben az lehet furcsa az átlag felhasználók számára, hogy nagyjából nyolc esztendővel ezelőtt már leállította ezt a projektet a vállalat, azonban kiderült, hogy azóta másodvirágzását élte a termék az ipari és orvosi környezetben.

Aki emlékszik még, az tudja, hogy 2013-ban a Google Glass, a Fiber és az Android OS támogatása mellett a Google jövőjének egy újabb csillogó ígéreteként látott napvilágot. A Glass headset egy külön kijelzővel rendelkezett, amellyel képeket is lehetett készíteni. Bizonyos szempontból az olyan okoseszközök előfutára volt, mint az Apple Watch vagy a még fejlettebb Fitbits. Egyébként komoly aggodalommal figyelték a termék piacra dobását, mert egyesek úgy vélték, hogy a Szilícium-völgy ezzel a kütyüvel akar bejutni az emberek agyába és volt idő, mikor a Google Glassot viselő embereket Glasshole-nak hívták.

Később aztán jött az Enterprise verzió, ami a szemüveg második generációs változata, de végül ez sem lett olyan hosszú életű. Hiába lehetett kiaknázni a tudását bizonyos iparágakban, mint például az egészségügy, úgy tűnik, hogy itt sem vált sikeresebbé, mint a személyes használatban. Az újítások terén egyébként sem megy olyan jól a Google-nek, hiszen alig két esztendővel ezelőtt volt kénytelen bezárni a felhőalapú videójátékos szolgáltatását.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gamer szótár