LEC: Kispadon Vetheo, Abbedagge játszik a hétvégén!

LEC: Kispadon Vetheo, Abbedagge játszik a hétvégén!

A brit csapat január óta tartja a kispadon a német játékost, de most eljött Abbedagge ideje.

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a 2023-as LEC tavaszi alapszakasza, a verseny pedig eszméletlenül kiélezett: az első helyen négyes holtverseny alakult ki a G2 Esports, az SK Gaming, a Team BDS és a Team Vitality között, az ötödik helyen a 3-3-as KOI és Astralis állomásoznak, míg a Fnatic és az Excel Esports felkapaszkodott a hetedik helyre a MAD Lions és a Team Heretics mellé. Ez azt jelenti, hogy az utolsó hétvégén még minden megváltozhat, és gyakorlatilag bármelyik csapatnak van esélye bejutni a legjobb nyolc közé, azaz az LEC Spring Groups szakaszba!

Az Excel Esports pedig nem tétlenkedik, újabb játékost cserélnek annak érdekében, hogy most ne búcsúzzanak a Split első három hete után: a fiatal francia mides, Vincent "Vetheo" Berrié kispadra került, a helyét pedig Felix "Abbedagge" Braun veszi át, akit pár nappal a téli szezon kezdete előtt, a semmiből igazolt le az Excel. Erre a brit szervezet elmondása szerint főleg azért volt szükség, mert Vetheo mentális egészsége nincs a legjobb állapotban, és szeretnének időt hagyni neki arra, hogy jobban legyen.

Bár Vetheo elmondása szerint nem az ő döntése volt az, hogy nem játszik a tavaszi LEC alapszakaszának utolsó hetén, ő is elismerte, hogy a téli idény óta depresszióval küzd. Ez nem csak a tavalyhoz képest harmatgyenge teljesítményén, de magán a játékoson is látszott, a színpadon készült felvételek során alig láttuk mosolyogni az egyébként nagyon vidámnak tűnő 20 éves midest.

Az Excel Esports rajongóknak viszont nem kell aggódnia, hisz az LEC-csapat felkészült az ilyen eshetőségekre. Abbedagge majdnem 2 évet töltött a 100 Thieves középső ösvényén, akikkel megnyerte a 2021-es LCS Championshipet, valamint kijutott az elmúlt két League of Legends Worldsre is. Bár a német játékosnak idén még nem volt profi meccse, sokat gyakorolt, és most lehetősége van bizonyítani, hogy még mindig képes az EMEA régió legmagasabb szintjén játszani. Emellett talán az Excel Esports is könnyebben tud majd érvényesülni vele, hisz Abbedagge is a kontrolmágusokkal érzi otthon magát, hasonlóan Erlend "nukeduck" Vatevick Holmhoz, akivel az Excel tavaly sikeres tudott lenni.

A 2023-as tavaszi LEC alapszakaszának záró hétvégéje a megszokott időben, szombaton délután fél hatkor veszi kezdetét. Csatlakozzatok hozzánk a magyar nyelvű közvetítés során az esport2TV Twitch-csatornán, az Esport1 YouTube oldalán, az Esport1 megújult weboldalán, valamint a lolesports.comon, ahol droppok is várnak rátok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!