Nem gondoltuk volna, de John Wick golyóálló öltönye a valóságban is működik

Nem gondoltuk volna, de John Wick golyóálló öltönye a valóságban is működik

Azért nem valószínű, hogy bárki is akció közben ezt fel merné venni.

Keanu Reeves személye általában garancia egy film minőségét illetően, de szerintem abban megegyezhetünk, hogy rég láttunk már olyan szórakoztató szériát még tőle is, mint a John Wick. Immáron a negyedik rész pörög a mozikban – bár sajnos beárnyékolja a premiert, hogy időközben elhunyt a film egyik színésze –, és úgy tűnik ezzel az epizóddal nagyjából le is zárnák a főszereplő történetét. Aztán ki tudja hogy alakul majd öltönyös hősünk élete a jövőben, hiszen nincs kizárva a visszatérése. Mindenesetre Keanu Reeves személye mellett a töméntelen akció az, ami teljesen átjárja ezt a tetralógiát. A bunyók és lövöldözések során pedig minden esetben szinte kifogástalanul elegánsan rúgja szét ellenfelei hátsóját John Wick, ebből adódóan pedig egyesek feltették a kérdés, vajon tényleg megoldható-e, hogy egy öltöny ilyen strapabíró és golyóálló legyen?

Erre a kérdésre Hacksmith Industries igyekszik megadni a választ, amely egy olyan Youtube csatorna, ahol általában filmes ötleteket vizsgálnak meg és készítenek belőlük működés verziót, már ha lehetséges persze. John Wick öltönye kapcsán valószínűleg a legtöbben legyintenének, hogy ez csak a filmvásznon működhet, de a csapat addig-addig kísérletezett, amíg meglepő eredményre nem jutottak. Az előkészítés során többféle szintetikus anyagot is kipróbáltak, de leginkább a kevlár lett végül a befutó, hiszen ezt használják a hivatalos szervek is, mint például a rendőrség vagy a katonaság. A filmben látott hasonló kaliberű kézi pisztolyok és géppisztolyok miatt azonban nem volt olyan egyszerű végrehajtani a tesztelést.

Az alapvető probléma az volt, hogy egyetlen anyag sem volt képes teljes egészében felfogni a lövedékeket, ezért azok mélyebbre hatoltak a szövetben, mint kellett volna. Ennek hatására ugyan a halálos sebet elkerülték volna, de még mindig súlyos bordatörést okozhattak volna a találatok. Persze a csapat nem adta fel és a végül megtalálták a tökéletes vastagság-elegancia arányt, így készítettek egy öltönyt, valamint egy mellényt is. Ez a két ruhadarab megfelelő hatékonyságú volt a tesztek során és már a szolgálatban lévő rendőri golyóálló mellénnyel is felvették a versenyt. Természetesen a műsorban elhangzik, hogy ezt senki ne próbálja ki otthon, és meg ne forduljon a fejében ilyen öltözékben tűzpárbajra menni.

A John Wick 4. részét március 23-ától játsszák a mozik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!