LoL: Kétségbeesett az Excel Esports?

LoL: Kétségbeesett az Excel Esports?

Vajon kétségbe estek, vagy inkább csak minden tőlük telhetőt szeretnének megtenni azért, hogy ne az utolsó helyen zárjanak?

Közeledik a League of Legends EMEA Championship tavaszi alapszakaszának vége, mindössze 3 nap választ el minket attól, hogy kiderüljön, melyik nyolc csapat jut tovább a Group Stage-be! A téli LEC során a Fnaticnak és az Excel Esportsnak nem sikerült elég pontot gyűjteni a csoportkörhoz, egyelőre viszont mindkét brigád versenyben van a top 8-ért.

A héten már érkezett a bejelentés, hogy Vincent "Vetheo" Berrié helyett az FC Schalke 04 és a 100 Thieves egykori midese, Felix "Abbedagge" Braun játszik a záróhétvégén. Erre első sorban azért volt szükség, mert a francia játékos a bevallása szerint depresszióval küzd, és amíg helyre nem jön mentálisan, inkább szünetelteti a versenyzést. Emellett persze az is indokolta a cserét, hogy Vetheo egy ideje nem teljesít az elvárásoknak megfelelően, Abbedagge pedig az utóbbi időben rengeteget pihent és gyakorolt, így tesz vele egy próbát az Excel.

Azonban a csapat tényleg biztosra szeretne menni, ugyanis még egy változtatást eszközöltek – ezúttal viszont nem a felállásban. Az Excel Esports az LEC Spring Split utolsó hete előtt intett búcsút a segédedzőjének, Sng "Nelson" Yi Weinek, aki 2022 januárjában csatlakozott a csapathoz. Bár Nelson segítette hozzá a csapatot a tavalyi rájátszásokhoz, lejárt az ideje a brit szervezetnél, főleg, miután télen nem alig tudtak mit letenni az asztalra.

Az Excel Esports már meg is találta Nelson utodját: a MAD Lions "sajtja" Christophe "Kaas" van Oudheusden lesz az új stratégiai coach a csapatnál. Kaas a tavalyi szezon végén dezertált a MAD-től, hogy a 100 Thieves vezető edzője legyen. Az amerikai kiruccanása viszont nem sikerült túl jól, a Soren "Bjergsen" Bjerggel és Yiliang "Doublelift" Penggel felvértezett Tolvajok a tabella végén állomásoztak Kaas távozásáig – Erlend "nukeduck" Vatevick Holm keze alatt pedig rájátszásba jutottak. Ezek nem túl jó kilátások Kaasnak és az Excelnek, de talán hazai terep jobban megy majd a belga edzőnek.

Az LEC Sprin Split utolsó hete holnap fél hatkor kezdődik. Csatlakozzatok a magyar nyelvű közvetítés stábjához az esport2TV Twitch-csatornán, az Esport1 YouTube-on, az esport1 megújult weboldalán és a lolesports.comon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!