Új western filmet forgat Terence Hill és visszatér egy régi, ikonikus szerepéhez

Új western filmet forgat Terence Hill és visszatér egy régi, ikonikus szerepéhez

Bár Bud Spencer már sajnos nem tarthat vele, de még így is egy nagyszerű lezárása lehet ez az alkotás a karrierjének.

Terence Hill nevét, főleg Magyarországon, talán nem is kell bemutatni, hiszen legendás alakításai voltak Bud Spencerrel az oldalán a 60-70-es években készített filmjeikben. Első körben mindenkinek a neve hallatán a spagetti western alkotások jutnak az eszébe, és talán azért arattak ekkora sikert az öreg kontinensen, mert keményebben és vadabb formában ábrázolták ezeket a filmeket a romantizált amerikai vadnyugati művekhez képest. A duó első produkciója – az Isten megbocsát, én nem! – tényleg meglehetősen komoly volt még, aztán új koncepcióval álltak elő és létrehozták a western-vígjáték műfaját, aminek köszönhetően nem volt megállás és sorra jöttek tőlük a jobbnál-jobb filmek – elsők között volt például Az ördög jobb és bal keze. Sajnos azonban Bud Spencer 2016-ban elhunyt, ezért ő már nem szerepelhet Terence Hill következő projektjében, ami szintén egy westernfilm lesz. Ráadásul visszatér Az ördög jobb és bal kezében alakított szerepéhez és ismét Szentlélek (Trinità) bőrébe bújik. Az új film címe elvileg a Trinity, the Nun and the Gun (nagyjából úgy hangzik, hogy A Szentlélek, az apáca és a pisztoly) lesz.

Egy német napilap írt arról, hogy Terence Hill március végén már 84 éves lesz, mégis belevág egy amolyan utolsó western leforgatásába. A lapnak adott interjújában a következőket mondta a pisztolyhős:

„A rajongóimat biztosítottam arról korábban, hogy maradt még pár töltény a Coltomban. Úgyhogy készen állok egy új vadnyugati napkeltére. Nem akartam több westernt készíteni, úgy éreztem, nincs sok értelme ennek, mindent megcsináltam már, amit lehetett, jobbat nem tudnék kitalálni. Aztán elém került egy igaz történetet feldolgozó könyv egy olasz apácáról, aki az [olasz] ligur régióból kivándorolt Amerikába a nagyon szegény földműves családjával a 19. század végén. Aztán [az ohiói] Cincinnatinál úgy döntött, hogy egyedül megy tovább Nyugatra.”

Hill ezzel szeretné összegezni és egyben lezárni filmes életpályáját.

„Nagyjából ez lesz a felütése: látjuk Szentlelket robogni a 'hintóján', aztán látjuk őt, az apácát is, amint három cowboy fenyegetően körbeveszi. [Szentlélek] ráeszmél, hogy veszélyben van és megmenti [az apácát] a három [gonosztevőtől].”

Ha minden jól megy, akkor a forgatás még idén nyáron kezdetét veszi. A színész egyébként a mai napig aktív ezen kívül is, legutóbb a Don Matteo és az Alpesi őrjárat című sorozatokban lehetett látni, de a 2018-as Nevem: Thomas című filmben is főszereplőként van jelen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!