Szívszorító emléket állított édesanyjának a Skyrim modder

Szívszorító emléket állított édesanyjának a Skyrim modder

Gyönyörű emlékhelyet építettek Tamriel világában.

A gamer közösség egyik legnagyobb fenéje, hogy tele van olyan emberekkel, akik kígyót-békát kiabálnak a csapattársaikra. Ezzel valamilyen szinten már mindenki találkozott. Az internet relatív névtelenségéből könnyen lehet szidni a másikat, hiszen sokszor a legdurvább ‘jutalom’ ilyenkor egy tiltás. Viszont lehet ezt másképp is csinálni, a játékosok sokszor hihetetlen és csodálatos dolgokra is képesek. Erre nagyszerű példa Reckful virrasztása volt, amikor karakterek ezrei gyűltek össze, hogy emlékezzenek az elhunyt streamerre.

Most pedig egy újabb szívszorító történet látott napvilágot. Nemrég az Elder Scrolls játékokhoz elérhetővé vált egy mod, az “In Memory of My Mom”. Ez egy pici kis extra, ami egy oltárt rak a játékok kezdő területeire. Ha valaki meglátogatja és lerója a tiszteletét, akkor kap egy kis buffot az életerejére, a magickára és a staminára. Semmi olyat, ami megtörné a játékot, csak egyszerűen ott van, mindig. A mod leírásában VIIVII el is mondja, hogy miért is rakta össze ezt a játékon belül:

“Az anyukám, Tenelee idén januárban hunyt el. Mindössze 46 éves volt és csak próbáltam megbirkózni azzal, hogy már nincs többé. Ezért a fórumokon kértem segítséget, hogy tudnék egy emlékhelyet állítani az ő tiszteletére. Egy Svorath nevű srác összerakta az oltár kinézetét és segített hozzáadni a buffokat is. Azóta minden nap megpróbáltam rávenni magam, hogy elindítsam azt a játékot, amit még ő mutatott nekem. Ma összeszedtem minden bátorságomat és most itt vagyunk a Skyrim világában. 

Az egész nem nagy dolog, csak egy kicsit változtattunk a Mara Shrine kinézetén. Ha valaki megérinti, akkor minden betegsége meggyógyul, illetve a Magicka, a Stamina és az Életerő kap egy 25 pontos buffot. Mivel az oltár mindig a kezdő területen van ezért minden új játékban kezdhetek ezzel. Így bármikor nekiindulok Tamriel világának, ott lesz velem.”

Az ilyen történetek azok, amik csodálatossá teszik a gamerek közösségét. Lehet, hogy az anyukátok nem érti miért nem lehet egy LoL meccset szüneteltetni. Lehet nem tetszik neki, hogy annyi időt ültök a képernyő előtt. Sőt az is benne van, hogy inkább a szabadban látna titeket, a szobátok helyett. De higgyétek el, hogy szeretné megérteni azt a világot, ami nektek annyi örömet szerez és örül neki, ha ti boldogok vagytok. Szóval engedjétek be, igazán megéri.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!