LoL: Mentegetőzik a TSM edzője

LoL: Mentegetőzik a TSM edzője

Annak ellenére, hogy két új játékost is behoztak a tavaszi alapszakasz előtt, a TSM edzője szerint minimális pénzből kellett összehozniuk ezt a szezont.

Nemrég kezdődött el az észak-amerikai League of Legends bajnokság, az LCS tavaszi rájátszása, ahová csak a legjobb 6 csapat jutott be! Azonban míg olyan ötösök, mint a FlyQuest, a Counter Logic Gaming és a Golden Guardians helyet találtak a tavaszi idény második felében, addig a világ talán legismertebb e-sport csapata, a TSM ismét kimaradt a buliból.

Ennek okára a csapat edzője, Wong "Chawy" Xing Lei adott választ az Esports Illustratednek adott interjújában. A TSM szingapúri edzője arról számolt be, hogy a TSM-nek nem volt túl nagy büdzséje felkészülni a 2023-as szezonra, pedig az elvárások ott voltak, hisz a 2022-es idény is katasztrofálisan sikerült: a csapat ugyanis hosszú évekig tartó dominancia után utolsó helyen zárta a 2022-es Lock Int, 9. lett a tavaszi alapszakaszban, és bár nyáron meglett a 7. hely, a Championshipen a legjobb 6 között fejezték be a menetelést. Chawy szerint azonban a változtatásokra nem volt sok lehetőségük, ugyanis "ők dolgoztak a legkisebb költségvetésből az LCS-ben". Ez hatalmas visszalépés attól, hogy nemrég a TSM még a legjövedelmezőbb e-sport szervezet volt.

Azonban ha megnézzük a TSM közelmúltját, akkor látjuk, hogy teljesen valószerű, amit Chawy mondott. A csapat tavaly lépett partnerségbe a nemrég elbukó FTX-szel, valamint a 2022-es, sikertelen felállásból megtartották Colin "Solo" Earnestet, Huang "Maple" Yi-Tangot és Jonathan "Chime" Pomponiot, melléjük pedig behozták Lee "Bugi" Seong-yeopot és Toan "Neo" Trant, akit később lecseréltek Jason "WildTurtle" Tranra. A lényegében ugyan olyan felállás pedig nem is csoda, hogy nem volt túl sikeres. Szomorú azt látni, hogy egy akkora név, mint a TSM ilyen mélyre zuhan, azonban Andy Dinh büntetése és az FTX fiaskó, valamint az elmúlt időben folyamatosan halogatott "nagy bejelentés" után lehet itt az ideje, hogy a TSM teljesen átalakuljon – vagy ha úgy van, megszűnjön.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!