Egy másik ismert gonosztevő is feltűnhet a Joker második részében?

Egy másik ismert gonosztevő is feltűnhet a Joker második részében?

Az újonnan elkészült forgatási képek árulkodtak egy kicsit a karakterről.

Javában zajlik a Joker második részének, pontosabban a Folie à Deux alcímet viselő folytatásnak a munkálatai. Amellett, hogy a címszereplő bőrébe ismét Joaquin Phoenix bújik, kiderült már korábban az is, hogy Harley Quinn sem marad ki a filmből, akit Lady Gaga játszhat el. Időközben már az is napvilágot látott, hogy Joker "kedvese" miként néz majd ki a második felvonásban.

Ezzel pedig még úgy tűnik nem ért véget a lista az új szereplők kapcsán. Egy fotó arra enged következtetni, hogy egy másik ismert név is részese lehet a filmnek. A fotó egy olyan jelenet forgatása közben készült, ahol Lady Gaga Harley Quinnje egy lépcsőn sétál fel valamilyen tüntetés közepette, miközben az egyik ember a tömegben egy különös plakátot tart a kezében, amelyen az áll: „Dent is a Clown” (Dent egy bohóc). Harvey Dent ugyebár nem más, mint Two-Face (Kétarc), akit korábban a Nolan által rendezett A sötét lovagban láthattunk – először Harvey Dentként, mint Gotham államügyésze, majd később már az ikonikus gonosztevőként tűnt fel.

A Joker: Folie à Deux forgatásán feltűnt plakát viszont arra utal, hogy Dent ebben a történetben is egy jól ismert közszereplő. Talán ismét Gotham államügyészeként mutatják be, de akár egy nagyhatalmú politikusként is feltűnhet. Még ha Dent fel is bukkan, egyelőre nehéz azt elképzelni, hogy érdemi szerepe lenne a második részben, hiszen azt kiderítették volna már – akár csak Lady Gaga szereplését – az előkészületek során, de az is lehet, hogy Phillips és a stúdió egyszerűen csak remekül titkolja a felbukkanását.

A tüntetésen egyébként láthatunk még „Free Joker” (engedjétek szabadon Jokert) feliratokat is, ami akár szintén arra enged következtetni, hogy Harvey lehet a felelős azért, hogy Joker az Arkham Asylumba van bezárva. A sztoriról egyelőre nem sokat lehet tudni, de azt már nagyjából kiderítették a hírportálok, hogy a film nagy része az Arkham Asylum elmegyógyintézetben játszódik, és musical révén néhány zenés rész is helyet kap a folytatásban.

A Joker és egyben a második rész sem ugyanabban a világban játszódik, mint a DCU többi alkotása, hanem az Elseworlds elnevezésű projektként ismert, mint Matt Reeves The Batman-filmjei vagy J.J. Abrams Superman-filmje.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!