LEC: 1. Team BDS, 2. Astralis? Igen, ez tényleg a valóság

LEC: 1. Team BDS, 2. Astralis? Igen, ez tényleg a valóság

Nem sikerült a bravúr Odoamnééknak, újra az utolsó helyen zárt az EXCEL.

Nagyon izgalmas, fordulatos és kifejezetten hosszú mérkőzésnappal zárult le az LEC 2023-as tavaszi szezonjának alapszakasza. A listavezetők nem hibáztak, a nyolcadik helyért tiebreaker meccset kellett vívnia a TH-nak és a MAD-nek, a középmezőnyben tovább szenvedtek a jobb pillanatokat is megélt együttesek. Most az EMEA-régió topligája elmegy egy hosszabb pihenőre, legközelebb április 8-án 18:00-kor találkozhattok újra a magyar közvetítéssel, addig gyakorolhatják a játékosok a 13.6-os LoL-frissítést, amelyen zajlik majd a kieséses szakasz.

Elbírta a nyomást a MAD Lions

Bár a G2 ellen irgalmatlan nagy pofonba szaladt bele a téli ezüstérmes, a nyolcadik helyért zajló tiebreaker összecsapáson sikerült ismét megmutatni valamit a régi formájukból az Oroszlánoknak. Carzzy Zerije megoldhatatlan problémát jelentett a Team Hereticsnek, így az EXCEL mellett Jankosék búcsúztak az első körben. Remek kérdés, hogy mi várhat a spanyol együttesre, mivel az akadémia csapatuk (Los Heretics) épp arra készül, hogy spanyol bajnoki döntőt nyerjen. Bluerzor és társai bizonyára alig várják, hogy a kudarccal zárult split után a vezetőség cseréket eszközöljön a kezdőötösben.

Az első két helyet megtartott a Team BDS és az Astralis, a tavalyi évben még szenvedő klubok elképesztő fejlődésen mentek keresztül az elmúlt hetekben és hónapokban. LIDER érkezése, Crownie stabilitása, a változatos draftok, a hatalmas comebackek mind-mind megalapozták, hogy kiemelt helyekről vághassanak bele a csapatok a csoportkörbe, ahol már Bo3-as formátumban csapnak össze a felek.

A BDS az utolsó hetekben szenvedő SK Gaminget, az Astralis kisebb meglepetésre nem a MAD Lionst, hanem a Fnaticot választotta első ellenfelének. A G2 vs KOI és a MAD vs VIT teljesen kiszámíthatatlan Bo3-nak ígérkezik, mivel Larssenék mostanában hagyományosan jók mindenben, ami nem Bo1, Perkzék meg bármikor képesek nagy leolvadásokra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Szerinted melyik a nagyobb meglepetés?