LoL: Phreak szerint Zeri nem is olyan erős

LoL: Phreak szerint Zeri nem is olyan erős

A casterből lett fejlesztő elmondása alapján ne számítsunk Zeri nerfekre a nyári idények előtt...

A tavaly januárban megjelenő Zeri kiadása óta dominálta a League of Legends profi metáját. Bár casual meccseken nem sok vizet zavar, hisz megfelelő koordináltság és egy enchanter Support kell ahhoz, hogy a legtöbbet lehessen kihozni belőle, a proplayben minden ilyen feltétel adott, így már több, mint egy éve állandó szereplője az olyan tornáknak, mint az LEC, az LPL, az LCK vagy a Worlds. Ebből kifolyólag a nézők már kezdik unni a zauni villámmágust, és szeretnék, ha a Riot addig nerfelné, amíg kikerülne a profi metából - azonban erre egy darabig még várhatunk.

A közösség egy Reddit threadben kérte a Riotot, hogy fontolják meg Zeri nerfelését, mivel pár rövid időszakot leszámítva az elmúlt évben szinte minden metában nagyon erős volt, és a közelgő Mid-Season Invitationalra jó lenne, ha változna az alsó ösvényen erős bajnokok listája. A bejegyzés kommentjei között feltűnt David "Phreak" Turley is, akire a legtöbben az LCS akciókommentátoraként emlékezhetnek. Phreak egy ideje már a Riot Gamesnél dolgozik fejlesztőként, és főleg a Championök balanszolásával foglalkozik.

Phreak elárulta, hogy ő személyesen nagyon sokat tett azért, hogy Zerit ne nerfeljék ki a profi metából. Szerinte a profi stratégiák jelenleg elég változatosak, és egy két kivételt leszámítva nem voltak 80%-os jelenléttel rendelkező botlanerek, leszámítva az Ashe Supportot a 13.5-ig, Luciant a 13.1-ig, Caitlynt a 13.3 során, valamint Annie-t a 13.4-es frissítés alatt. Emellett nem akar "csapdlecsacsizni" a profi metával a Worlds előtt, vagyis nem akar ott gyengíteni, ahol nincs rá szükség. Az egykori caster szerint a profik amúgy is változtatnak a metán, itt Gragast hozta példának, akit csak szép lassan vettek elő az e-sportolók, annak ellenére, hogy az elmúlt időben nem kapott semmilyen változtatást. A jelenlegi helyzet megvariálása pedig simán oda vezethet, hogy az erővákum miatt egy újabb 100%-os bajnok jelenik meg, mint például Varus vagy K'Sante a téli LEC-ben és a többi régió tavaszi idényeinek első felében.

Bár Zeri megint felkúszott 80%-os tiltási és választási arány fölé, valamint az egész szezon tekintetében már csak Varus előzi meg választások számában, nem szeretnék teljesen eltűntetni - azonban a 13.7-es frissítésben kap gyengítést a hős, csak nem annyit, hogy teljesen kiessen a metából. Szerintetek mit kéne kezdeni Zerivel?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Szerinted gyengíteni kéne Zerit?