A sorozat történetének legjobb nyitányát produkálta a Resident Evil 4 remake

A sorozat történetének legjobb nyitányát produkálta a Resident Evil 4 remake

Még egy hét sem telt el a Capcom féle Resident Evil 4 remake megjelenése óta, mégis olyan népszerűnek bizonyult, hogy a horrorjáték-sorozat leggyorsabban fogyó címévé vált.

A Capcom legújabb akció-horrorjátéka, a Resident Evil 4 remake talán már most minden idők leggyorsabban fogyó Resident Evil játéka. Március 29-én a cég egy sajtóközleményen keresztül erősítette meg, hogy a várva várt Resident Evil 4 remake a megjelenését követő első két napja alatt több, mint hárommillió példányban kelt el. Ez pedig új csúcsot jelent a PlayStation 4-5, Xbox Series X|S konzolokon és PC-ken egyaránt kapható játéksorozat történetében, miközben már a legutóbbi játékok is hihetetlen eladási számokat produkáltak. Ezzel a teljesítménnyel a jelentések szerint a RE-sorozat összesített eladásai meghaladják a 135 milliós darabszámot.

Az első 48 órában eladott hárommillió példány soknak hangzik, de vajon hogyan viszonyulnak ezek a számok a franchise többi részéhez?

Nos, a nemrég megjelent Resident Evil Village-ből az első négy nap alatt sikerült több, mint hárommillió darabot értékesíteni, így a Resident Evil 2 remake-jével – amely nagyjából egy hét alatt produkálta ugyanezt az eladási számot – holtversenyben a harmadik leggyorsabban fogyó Resident Evil cím lett. A Resident Evil 5 esetében pedig érdekes ellentmondás látott napvilágot, mert a PushSquare állítása szerint az ötödik részből az első néhány napban négymillió darabot adtak le, de a Games Industry Biz jelentése szerint ez a számadat pusztán a több hetes összesített eredményeinek köszönhető. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy egészen mostanáig a Resident Evil 5 lehetett a sorozat legjobban fogyó felvonása (ha a hozzá kiadott különböző speciális kiadásokat is beleszámítjuk), de mostanra még ezek a számok is csak részben érhetnek fel ahhoz a hihetetlen fogadtatáshoz, amit a Resident Evil 4 remake kapott az első két napban. Az eredeti kiadást egyébként is az egyik legjobb horrorjátékként tartják számon a világon, miközben egyértelműen látszik, hogy a Capcom felújított változata – illetve a mutatós új grafika és a frissített játékmechanika – visszacsábította az embereket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!