Játékmenet videón látható az új Resident Evil 4 Remake

Neked melyik a kedvenc Resident Evil részed?

A Capcom egy új gameplay trailert adott ki a Resident Evil 4 remake-hez, amely megerősít néhány jelentős játékmenetbeli változást, miközben bemutatja a továbbfejlesztett harcrendszert és a hírhedt „láncfűrészes embert", azaz Dr. Salvadort. Ahogyan az várható volt, a Resident Evil 4 nagy szerepet kapott a legutóbbi Resident Evil Showcase rendezvényen, ahol a Capcom rengeteg izgalmas új felvételt adott a rajongóknak.

Ahogy azt már a bejelentő videóban is láthattuk, a játékmenet trailerben is Leon S. Kennedy belép a falusiak házába (akárcsak az eredeti történetben). Most ebből kaptunk egy hosszabb klippet, ahol részletesen látható, amint felfedezi a házat, benne egy holtestet, valamint megküzd egy fertőzött falubelivel. Azonban itt már van eltérés az eredeti játékhoz képest. A remake-ben szereplő ház nagyobb, zordabb, és rendkívül hátborzongató. Ezúttal Leonnak a pincébe kell mennie, hogy megvizsgálja a házat, és ott harcol az első ellenféllel, nem pedig az első emeleten.

A Resident Evil 4 remake egyértelműen ijesztőbb hangulatra törekszik, mint az eredeti, a játék horror miiője nagyon rémisztő, de ez nem jelenti azt, hogy lemondana az akcióról, ami miatt a közösség kicsit aggódott. Sőt, a közelharci jelenetek elképesztően látványosak és izgalmasak lettek, visszaköszön Leon jellegzetes köríves rúgása, de olyan technikák is elérhetővé váltak, amelyek korábban nem. Gondolok itt például a kés sokrétű használatára, amelyet a falusak hordája elleni harc során láthatunk. Egészen elképesztő, ahogy a klip végén védekezésképp felfogja Dr. Salvador láncfűrészes támadását vele, bár ez egyúttal azt is jelzi, hogy a játék még mindig megmosolyogtató és túlző elemeket tartalmaz majd akkor is, ha komolyabb hangvételű, mint elődjei. Az, hogy a játék meg tudja-e ugrani a rendkívül magasra állított lécet, az majd kiderül, minden esetre a rajongók a látottak alapján bizakodhatnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Várod a Resident Evil 4 remake-et?

  • 67 %
  • 33 %