LoL: Mindössze egy hős 100 százalékos az LEC-ben!

LoL: Mindössze egy hős 100 százalékos az LEC-ben!

Visszatért a Sötét gyermek, évekig tartó irrelevancia után megint az egyik legjátszottabb hős a profi LoL-ligákban.

Hétfőn ért véget a 2023-as LEague of Legends EMEA Championship, vagyis LEC tavaszi alapszakasza! A Group Stage-be a Team BDS, az Astralis, a G2 Esports, a Team Vitality, az SK Gaming, a Fnatic, a KOI és a MAD Lions jutottak be, míg az Excel (bár kétszer annyi győzelemmel, mint télen) és a Team Heretics kimaradtak. A tavaszi alapszakaszban is voltak érdekes hősválasztások, például láthattunk 4 Kledet, 1 Kennet, két Cho'Gathot, meglepően sok Malphite-ot, Tryndamere-t és még egy elszabaduló Settet is – azonban mindössze egy bajnok volt, amely minden meccsen felbukkant.

A szóban forgó hős Annie, a Sötét gyermek, aki 100%-os jelenléttel büszkélkedhet a 2023-as tavaszi LEC alapszakaszában. Tibbers gazdáját 7 alkalommal választották az elmúlt három hét szuperfordulói során, ami nem tűnik soknak, de ha hozzáadjuk a 39 tiltást, akkor pont kijön az összes játszott Regular Season meccs tavasszal. Összehasonlításképp a második helyen Xayah áll 87%-os presence-szel, a harmadik helyen párja, Rakan 80%-kal, a negyedik pozíciót pedig az újonnan nagyon népszerű Gragas szerezte meg.

A 7 választásából 3-szor játszották a középső ösvényen, egyszer Luka "Perkz" Perkovic, egyszer Adam "LIDER" Ilyasov, egyszer pedig Daniel "Sertuss" Gamani probálkozott vele, és LIDER-en kívül sikeresek is voltak a játékosok. A maradék négy picket támogatóknak köszönhetjük, és itt is egész jól teljesítettek vele a játékosok: Dino "LIMIT" Tot, Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov és Lee "JeongHoon" Jeong-hoon nyertek Annie-vel, míg Labros "Labrov" Papotsakis volt az egyetlen, aki alulmaradt vele - viszont Perkz rögtön utána húzott be egy győzelmet a hőssel.

Annie népszerűségének ilyen mértékű növekedése a 13.3-ban kapott mini-reworkben rejlik: amellett, hogy mostmár teljesen felstackelt passzívval érkezik meg a szurdokba, a Molten Shield (E) rengeteg buffot kapott, így támogatóként is jobb lett a hős, és Tibbers is tankosabb, valamint gyorsabb lett. Ezekkel a változtatásokkal egy nagyon erős, ráadásul flexelhető picket kaptunk, akit majdnem minden meccsen tiltani kellett. Bár ez valószínűleg az Esport1 streaming üzletág vezetőjének, a legnagyobb magyar Annie mainnek, Anniewhere-nek megmelengeti a szívét, a 100%-os presence-ű hősök mindig gondot jelentenek, hisz valamelyik oldalnak csak 4 banja lesz a tiltási és választási szakaszban. Azt nem szeretném, hogy Annie kiessen a metából, mert jó viszont látni egy régen nagyon szépszerű bajnokot, viszont jó lenne nem csak a banlistán találkozni vele.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!