Pályaútmutató: Így játssz Oyster Bay pályán!

Az Oyster Bay egy vadonatúj nyári pálya V-X-es szintű járművek számára, amely egy gyönyörű, csendes-óceáni trópusi szigeten terül el.

Az Oyster Bay egy vadonatúj nyári pálya V-X-es szintű járművek számára. Egy extra nagy, 1300×1300 méteres csatatér, amely egy gyönyörű, csendes-óceáni trópusi szigeten terül el: homokos tengerparttal, egy központi repülőtérrel, egy meredek hegyvonulattal, délkeleten pedig osztrigafarmokkal – a pálya neve is innen ered. Ez egy új, izgalmas táj, amely minden járműosztály és játékstílus számára nagyszerű lehetőségeket kínál. Vedd fel a napszemüveget, kend be magad egy jó adag naptejjel, és készülj fel a harcra ezen a lenyűgöző, Normál csaták színhelyéül szolgáló pályán!

Ezen a vulkanikus szigeten a legfontosabb csataterület a kanyargós sziklaszurdok, amely a jól páncélozott harckocsik és támadójárművek számára ideális. A másik szárnyon lévő repülőtéren keresztül a járművek gyorsan közel tudnak kerülni az ellenséges bázishoz (vagy visszatérni a saját bázis védelmére). Azonban ez egy nyílt terület, így a járműved mozgékonyságára kell hagyatkoznod. A part menti részek is meglehetősen nyitottak, így tökéletes pozíciót képezhetnek a páncélvadászoknak a rajtaütésekhez, a könnyű és közepes tankoknak pedig a manőverező harcokhoz, ahol ki tudják használni a terep egyenetlenségeit.

  • Nyomok a homokban: A délkeleti osztrigafarmok és az északnyugati lagúnák tökéletes helyet kínálnak a gyors járműveknek egy kis napozásra és az ellenfelek felderítésére.
  • Maradj az árnyékban, vagy megégsz: A kifutópálya és a középen elterülő folyó viszonylag nyitott, de még így is van elég bokor és fedezék ebben a központi csomópontban.
  • Az öböl mólóján ülve: A déli kezdőpont mögötti kikötő és az északi kezdőpont mögötti strand jó hely lehet az önjáró lövegek számára, hiszen nagyszerű kilátást biztosítanak a pályára. Ezek azok a területek, ahová vissza lehet vonulni, ha a harc túl hevessé válik.
  • A szurdok, ahol mindenkit lezúztok: A folyótól keletre fekvő meredek hegyek jól védett utakat kínálnak a keményfejű bunyósoknak és a sidescrapereknek.
  • Mint a napon a jég: Állítsd fel a napernyődet a sziget szélén található számos mesterlövész-pozíció egyikén, deríts fel a csapatodnak, és nézd, ahogy az ellenfelek életereje elolvad a napfényben.

Járműosztályokhoz tartozó stratégiák

Könnyű harckocsik

  • A fenegyerekek és a nagymenők a folyó mentén lopakodhatnak, vagy a kifutópálya bal és jobb oldalán lévő bokrokat és pálmafákat használhatják aktív felderítésre.
  • A passzív felderítőknek a C6 és az F3 környékén kell tábort verniük, hogy rajtatartsák a szemüket mind a központon, mind pedig a szurdokban és a lagúnákban zajló, nehéz és közepes harckocsik összecsapásán.

Közepes harckocsik

  • Az északkeleti lagúna a katonai erődítményekkel, illetve a délkeleti osztrigafarmok a sziklákkal és sziklaalakzatokkal rengeteg taktikai lehetőséget kínálnak.
  • A lagúnától északra (B5) és délre (E2) található, sziklákkal és bokrokkal teli kereszttűzpozíciók dinamikus „hull-down” lehetőséget biztosítanak.
  • A hegyvonulat egy-egy oldalán fekvő, F6 és H6 mezőben található érdekes kőalakzatok lehetővé teszik a „sidescraping” taktikát, a sziklák közötti bunyósok támogatását és a meglepetésszerű támadásokat.

Nehéz harckocsik

A délkeleti terület három folyosója kiválóan alkalmas a bunyózásra a hegyek árnyékában:

  • A repülőtér oldalán lévő felső sáv kitűnő rálátást biztosít a csatatér közepére. Vigyázz azonban az F6-nál lévő területtel, amely átjáróként szolgál a központ és a folyosók között.
  • A központi folyosó védelmet nyújt a tüzérségi tűz ellen, és jó „sidescraping” lehetőségeket kínál.
  • A bunyósok számára a harmadik kedvező pozíció a hegyek és az osztrigafarmok közötti sáv. Ez az egyik legveszélyesebb terület, és csak akkor érdemes használni, ha a felderítők elegendő információt adnak az ellenfelek hollétéről.

Páncélvadászok

  • A B5 és E2 körüli területen lévő pozíciókból ellenőrizheted az északnyugati szárnyat, és támogatást nyújthatsz a felső folyosón harcoló nehézpáncélosoknak (F6):
    • A jó álcázási értékekkel és látótávolsággal rendelkező páncélvadászok kihasználhatják a bokrokat a felderítéshez.
    • Azok, akik kiváló lövegkitérítéssel rendelkeznek, inkábba a nyitottabb pozíciókat keressék, hogy maximálisan ki tudják használni a képességeiket.
  • Az E9 és a J5 pozícióból meg lehet akadályozni, hogy a közepes tankok az osztrigafarmon keresztül oldalba támadják a csapattársakat, vagy a nehéz tankok áttörjenek a hegyvonulaton keresztül.
  • Foglald el az E7 és a G5 pozíciót, hogy kilődd a pálya közepén felderített ellenfeleket, és a játék későbbi szakaszában megbüntesd a figyelmetlen harckocsizókat északnyugaton.
  • A H1 és az A8 az „utolsó védvonal” vagy vészhelyzeti tartalékpozíció.

Önjáró lövegek

  • Szép, napsütötte strandok és partok találhatók szerte a szigeten, kiváló pozíciókat nyújtva a pálya közepének és oldalainak fedezésére.
  • Helyezkedj el az A6 vagy a G1 pozícióban, hogy fedezőtüzet nyújthass a hegyek közötti felső folyosón harcoló nehéz páncélosoknak.
  • A központi bunyós folyosót csak olyan lövedékkel lehet elérni, amely nagy ívben repül. A könnyebb célpontokat általában a lagúnában és az osztrigafarmokon találhatod meg.
  • A csapatbázisok mögötti jól védett pozíciók megnehezítik az ellenfelek dolgát, de ennek ára is van, mivel a lövedékeknek hosszabb utat kell megtenniük, és csak néhány területre lehet tüzelni.

Tartsd észben ezeket a tippeket és trükköket, hagyd pirulni a napon az ellenfeleket, és szerezd meg a győzelmet!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.