Eldobod az agyag, ha megtudod ki lehet Batman új ellenfele

Eldobod az agyag, ha megtudod ki lehet Batman új ellenfele

Batman egyik legtragikusabb sorsú gonosztevője végre megkaphatja azt, amire a legjobban vágyik: a reflektorfényt.

A Deadline értesülései szerint a Matt Reeves féle Batman második részében nem más lehet a Denevérember – egyik – ellenfele, mint Clayface. Egyelőre viszont nem teljesen egyértelműek a hírek ezzel a karakterrel kapcsolatban, mivel a források egyik fele arról számol be, hogy Robert Pattinsonnak kell majd leszámolnia Agyagpofával, míg a másik fele egy különálló alkotásról pletykál. Ennek az alapját az szolgáltatja, hogy a The Haunting of Hill House és a Midnight Mass alkotója, Mike Flanagan egy önálló Clayface filmet javasolt a DC stúdiónak, amelyet eleddig elvileg James Gunn és Peter Safran még nem utasított el. Ezt megerősíteni látszik Flanagan egy két évvel ezelőtti válasza egy tweet kérdésre:

„Nos, gyerekkorom óta szerettem volna egy Superman-filmet készíteni, de nagyon szívesen összehoznék egy önálló Clayface-filmet is, horror/thriller/dráma formájában.”

A Deadline viszont egyelőre inkább úgy említi meg Agyagpofát, mint a The Batman 2 új szereplője, ami arra utalhat, hogy a DC talán azért nem akarja első körben az önálló Clayface-filmet, mert nem szeretné összezavarni a közönséget. Akárhogy is nézzük, a már sokat látott gonoszokat követően Clayface szereplése remekül hangzana. Ez a karakter az 1940-ben kiadott Detective Comics 40. számában debütált, méghozzá Basil Karloként:

„Basil Karlo Vincent Karlo fia volt, aki kozmetikumokat árult és maszkokat készített filmekhez. Vincent elmondta Basilnek, hogy sikerének titka egy különösen ragacsos gyurma, a Renu volt. Ha a Renut felkenték egy felületre, akkor bármit meg lehetett formázni az agyagból. Vincentet végül kirúgta a produkciós cég, mert rájöttek, hogy a Renu mérgező az emberre nézve és betegségeket okozhat.

Basilból húsz évvel később színész lett. Tehetségének és jó megjelenésének köszönhetően elég gyorsan a siker útjára lépett. Egyik este aztán, amikor épp hazafele tartott, Basil kapott egy telefonhívást és közölték vele, hogy az apját holtan találták. A hír okozta sokk miatt Basil autóbalesetet szenvedett, és nagyon csúnyán megsebesült, teste gyakorlatilag eltorzult. Karrierjének megmentése érdekében elkezdte használni a Renut, hogy megőrizze szép külsejét. Amikor a készletei kezdtek kifogyni, Karlo el akart lopni egy nagy adag vegyszert, de Batman elfogta. A kórházba szállított Karlo groteszk külsejét később az esetről szóló híradásokból ismerhette meg a világ. Karrierje ezáltal tönkrement, barátnője, Glory pedig elhagyta. Míg a kórházban feküdt, Karlót meglátogatta Batman, aki közölte vele, hogy csak rajta múlik kivé válik.

Karlo rosszul döntött, majd megpróbált betörni a raktárba, ahol a rendőrség a ellopott Renu készletét tartotta. Amikor a rendőrök tüzet nyitottak Karlo helyett a fiolákat találták el, akit így a Renu teljesen beborított. A szer megváltoztatta az egész testét, és megszületett a szörnyűséges Agyagpofa.”

Ő volt tehát az első Clayface, de az elmúlt évtizedekben rajta kívül Matt Hagenből is ilyen rémisztő alak vált. Azt pedig egyelőre nem lehet még tudni, hogy Matt Reeves melyik fickót használná fel a Batman folytatásában. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy az első rész végén Joker is feltűnt a stáblista utáni jelenetben, tehát alighanem ő lesz a következő főellenfél, és Agyagpofa csak amolyan kiegészítő karakter lenne, de ettől még ugyanolyan izgalmas lenne őt látni a nagyvásznon.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!