LoL: Teljesen érthetetlen miért nem nerfeli a Riot ezt a két hőst

Mind a győzelmi, mind a tiltási mutatókban kiemelkedik ez a két karakter.

A Riot Games tegnap osztotta meg a pontos értékeket a jövő hét szerdán érkező frissítésről, amelyik a 13.7-es elnevezést kapta a fejlesztőcsapattól. A teljes előnézeti képből kiderül, hogy a balance team nem helyezte előtérbe azt a két hőst, amelyik Platina rang felett a top 5-ben elég stabil helyet szerzett magának. Kicsit érthetetlen, hogy ha ennyire erősek a számok alapján, sőt még a tiltási arányuk is magasnak számít, akkor miért nem kapják a nerfeket. Lehet a rioterek már látják hetekkel előre azokat a változtatásokat, amelyek a 2023-as MSI-t megalapozzák. Ha ez tényleg így van, akkor előfordulhat az, hogy Malphite és Jarvan IV a 13.8-as patchben kap majd módosításokat.

Malphite, avagy túl kemény a szikla és még bánt is

52,5%-os győzelmi arány, 19,7%-os tiltási arány és 14,8%-os népszerűség. Remek formában van az egyik legegyszerűbb kittel rendelkező tank, aki mind ösvényen, mind a csapatharcokban tökéletesen hozza azt, amit elvárnak tőle az idézők. Graps of the Undyinggal minden tank-tank matchupban lehet stackelni a HP-t, Arcane Comettel könnyedén dominálni lehet a távolsági ellenfeleket. Talán Gwen az egyetlen igazi jó ellenválasztás Malphite-ba, de a csapatharcok beindulásától már az sem számít, hogy hátrányba került a Megállíthatatlan erővel tomboló bajnok a korai szakaszban. Ha szeretnél valami egyszerű, de mégis hatékony champpel topozni, akkor Malphite-nál nincs jobb választás jelenleg.

Jarvan IV, a dzsungel királya

52,4%-os győzelmi arány, 19,7%-os tiltási arány, 14,8%-os népszerűség. Majdnem tizedesjegyre ugyanazok a számok, mint Malphite-nál, avagy remek formában van a dárdával bökdösődő dzsungeles. Farmolni sosem volt vele igazán nehéz, az egyszerű kombói és mobilitása miatt a rajtaütések sem okoznak neki fejtörést. A Black Cleaver erősítés óta minden ezt a tárgyat építő bruiser feljebb kapaszkodott a toplistán, de egyik sem jutott olyan messzire, mint J4. Egyszerre tankos, de a sebzése sem elhanyagolható, a kevésbé mozgékony lövészekre halálos, de akkor sincs nagy baj, ha rögtön ráfordulnak az ellenfelek egy harcban. Az E + Q + R után eldurrantott Stopwatch elegendő időt nyer ahhoz, hogy a társak becsatlakozzanak a harcokba, onnantól meg ismét Jarvanék vannak helyzeti előnyben.

Szerinted kap majd nerfet a közeljövőben a fent tárgyalt két hős?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Melyik hős kap nerfet a 13.8-as patchben?