Statvadász – Az EEK League of Legends csoportkörének legérdekesebb választásai!

Statvadász – Az EEK League of Legends csoportkörének legérdekesebb választásai!

8 csapat, 15 meccs és megannyi izgalmas hősválasztás a K&H Egyetem E-sport Kupán – de mely egyedi pickek voltak a legjobbak?

15 izgalmas mérkőzésen vagyunk túl a K&H Egyetem E-sport Kupa alapszakasza és rájátszása után! Az első etapot követően a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Győri Széchényi István Egyetem maradt talpon, a döntőbe pedig már csak a SZIE és a BME jutottak be. Azonban az alapszakasz és a playoff is rengeteg izgalmas választást tartogatott, jóval több hőst láthattunk, mint például az EMEA Mastersen, az LEC-ben, az MSI-on vagy a Worlds-ön – de melyek voltak a K&H EEK sajátos metájának legjobb választásai?

1. Takee Rivenje

Bár sajnos a Budapesti Műszaki Egyetem legendás toposa csak egyszer csillogatta meg a tudását a Törött penge birtokosával, Takács "takee" Bálint Riven játéka olykor felülmúlta Sergen "BrokenBlade" Celik és Heo "Huni" Seong-hoon teljesítményét is. A BME 21 éves játékosa a helyszíni döntő előtti utolsó meccsen húzta elő a nemzetközi vagy regionális tornákon is ritkán látott picket, amellyel több, mint 23 000 sebzést okozott, és 10/5/5-ben zárt a Pécsi Tudományegyetemmel szemben. Bár a Kennen és Olaf játékát is öröm volt nézni, a Riven meccse volt az egyik legmeggyőzőbb a K&H EEK eddigi mérkőzésein.

2. hi im Marcy Shenje

Ismét egy toplanert kell megemlítenünk, ugyanis Szabó "hi im Marcy" Shenje nagyon rövid idő alatt nagyon hírhedtté vált. A Győri Széchényi István Egyetem csapatának magányos farkasa a Budapesti Corvinus Egyetem elleni meccsen mutatta meg, mire képes az ioniai nindzsával, és olyannyira ijesztő volt, hogy a Debreceni Egyetem tiltotta is azt a bajnokot, amivel utoljára talán Kiss "Vizicsacsi" Tamást láttuk játszani nagyobb League of Legends tornákon. A BME ellen viszont visszatért Shen, ám sajnos Marcy nem tudott olyan dominánsan játszani vele, mint az első versenynapon. A Budapesti Gazdasági Egyetem ellen a rájátszásban nem hozta be, szóval én számítanék rá a Gamerlandben rendezett helyszíni döntő során, hisz biztosan arra tartogatta a picket a SZIE toposa.

3. Joviairac Zacje

Kétszer láthattuk a tankokat (és Ivernt) preferáló Pécsi Tudományegyetem dzsungelesének Zacjét, amit az LEC-ben inkább a középső ösvényen szokhattunk meg. Bár Fehér "Joviairac" Vilmos Olivér nem osztott akkora sebzéseket a hőssel, mint Rasmus "Caps" Borregaard Winther, nagyon stabil frontvonalat képzett csapattársai számára a zauni titkos fegyverrel. A csoportkörök során az Óbudai Egyetem nem is tudott mit kezdeni Joviairac és Steller "Holee Sheen" Benedek Zac-Ornn kettősével, azonban a rájátszásban a BME talált megoldást a problémára Kósa "Lil Zebulon" László Dániel Gravesének és Horváth "Doma" Dominik Jinxének képében – ettől függetlenül Joviairac Zac játékát öröm volt nézni.

4. Favágó Syndrája

Syndra egyáltalán nem idegen választás az LEC-ben, az LPL-ben vagy az LCK-ben sem, Gyuk "Favágó" Ábrahám pedig be is bizonyította, hogy miért. A BGE középső ösvényese mindhárom csoportmérkőzés során a Sötét varázslónővel érkezett meg a Szurdokba, és sem a Budapesti Metropolitan Egyetem, sem az Óbudai Egyetem, sem a Pécsi Tudományegyetem nem tudott választ találni rá. Favágó mindhárom meccsen remekelt a pickkel, épp ezért a Széchényi István egyetem reagált a helyzetre, és a rájátszásban egy alkalommal sem engedték a hős közelébe a Budapesti Gazdasági Egyetem középső ösvényesét – pedig lehet, máshogy alakult volna az offline döntő.

5. AsdElek Caitlnyje

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk Nagy Marcell, alias AsdElek kedvenc hősét, Caitlynt. Az Esport1 League of Legends kommentátora és csapata nagyon keményen próbálkozott, azonban Budapesti Metropolitan Egyetem League of Legends csapata végül nem tudott pontot szerezni a csoportkörök során. Bár voltak szép pillanataik, és a rájátszásba jutó Pécsi Tudományegyetem ellen majdnem győzni is tudtak, még kicsit össze kell szokniuk ahhoz, hogy a K&H Egyetem E-sport Kupa legjobbjai között tartsák számon őket. AsdElek viszont derekasan vezette csapatát, és legközelebb biztos több sikerük lesz a K&H EEK-n!

A K&H Egyetem E-sport Kupa League of Legends versenyéből mindössze egy mérkőzés maradt hátra: a döntő, ahol a Budapesti Műszaki Egyetem és a Győri Széchényi István Egyetem csapnak össze egymással, hogy eldöntsék, ki lesz a tavaszi bajnok! Április 6-án találkozunk a Gamerlandben azokkal, akik helyszínen követik az eseményeket, az esport2TV Twitch csatornán pedig azokkal, akik online izgulják végig a finálét!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!