Kiderült miről szól majd a 92 éves Clint Eastwood utolsó filmje

Kiderült miről szól majd a 92 éves Clint Eastwood utolsó filmje

A több évtizedes pályafutását egy igazán megragadó történettel zárja le a Hollywoodi legenda.

Clint Eastwood utolsó filmje a Warner Bros. közreműködésével valósulhat meg, ami nem véletlen, hiszen már több, mint 50 éve dolgozik a stúdiónak, ráadásul a 2008-as Gran Torino óta kizárólag az ő projektjeikben vesz részt. Azóta olyan jeles alkotásokat köszönhetünk neki, mint az Oscar-díjra jelölt Invictus, az Amerikai mesterlövész, a Sully vagy a Richard Jewell. Legutóbbi filmje pedig a Cry Macho volt, amely napra pontosan ugyanakkor debütált 2021-ben az HBO Maxon, mint a mozikban.

A Cry Macho apropóján a Wall Street Journal arról számolt be, hogy amikor a Discovery felvásárolta a WarnerMedia-t, az új elnök-vezérigazgató, David Zaslav nekiállt ekézni a házon belüli vezetőket, amiért zöld utat adtak ennek és még jó néhány másik filmnek, hiszen ezek mind megbuktak a kasszáknál. Amikor a vezetés elárulta, hogy a stúdióval való elkötelezettsége és a gazdag múltja miatt hajlandóak lennének egy újabb esélyt adni Eastwoodnak, függetlenül a bevételektől, Zaslav szimplán a következőt válaszolta:

„Nem tartozunk senkinek semmivel.”

A legfrissebb hírek szerint viszont Zaslav megváltoztatta a véleményét Eastwooddal kapcsolatban, és alig várja az utolsó filmjét a Warner égisze alatt.

Ami Clint Eastwood utolsó filmjének cselekményét illeti, a források szerint egy thrilleren dolgozik, amely jelenleg a Juror #2 (2-es esküdt) címet viseli. A történet állítólag egy gyilkossági per esküdtjét követi nyomom, aki időközben arra jön rá, hogy talán ő okozhatta az áldozat halálát. Ez a belső vívódás aztán odáig fajul, hogy el kell döntenie, manipulálja-e az esküdtszéket és megmentse magát vagy felfedje az igazságot és feladja magát. A szereplőosztásról és a forgatások kezdetéről még nem esett szó, mindössze annyi szivárgott ki, hogy Eastwood egy fiatal Hollywoodi sztárt szeretne a főszerepre. Ez a film lesz a 40. filmje rendezőként, miközben karrierje során két művel is elnyerte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat (1992. Nincs bocsánat, 2004. Millió dolláros bébi).

Egyes források szerint Eastwood egyébként még ezt követően is szívesen rendezne, tehát nem ragaszkodik ahhoz, hogy ez legyen az utolsó filmje. Végső soron azonban, mivel a négyszeres Oscar-díjas rendező közeledik a 93. életévéhez (május 31-én tölti be), a film elkészülte után alighanem teljes mértékben visszavonul.

Kövess Minket!