LoL: Adam szerint a Team BDS bajnok is lehet

LoL: Adam szerint a Team BDS bajnok is lehet

A Team BDS toposa szerint itt az idő komolyabban venni őket.

Hétfőn ért véget a 2023-as LEC tavaszi alapszakasza! Mindenki legnagyobb meglepetésére a Team BDS volt a legeredményesebb, a tavaly még bukdácsoló svájci szervezet 7-2-es mérleggel zárta első helyen a Spring Split nyitó harmadát. Bár az Astralis, a G2 Esports és a Team Vitality sem maradt le sokkal tőlük, mindenképp szép teljesítmény ez attól a szervezettől, amely 2022 tavaszán a liga 9. helyén zárt. Ennek apropóján a csapat felső ösvényese, Adam "Adam" Maanane adott egy interjút a Blix.gg-nek. Az interjúban beszélt az utolsó hétvégén játszott meccseikről, arról, hogy hibátlanul zárták a Week 3-t, valamint arról, hogy mire lehet számítani a BDS-től a továbbiakban.

Adam elmondta, hogy tudták, hogy a KOI szénája nem áll a legjobban, így nagyon magabiztosan léptek színpadra, és bár fordítaniuk kellett, végül kifizetődött a Team BDS hozzáállása. "Az early game-ben jók voltunk, utána viszont volt pár félrecsúszott kivitelezés, így a backdooring - amit egyébként én erőltettem - nem volt biztos semmi." A Vitality ellen úgy érezte, hogy teljesen a csapata irányította meccset, és könnyedén kellett volna nyerniük, csak egy kicsit inteltek a Baronnál, ezzel megnehezítve a saját dolgukat. A 21 éves játékost a metáról, főleg Malphite jelenlegi állapotáról is kérdezték (akit valami érthetetlen oknál fogva a Riot Games még mindig nem akar gyengíteni), Adam pedig elmondta, hogy a Monolit szilánkja jelenleg gyakorlatilag free win, ugyanis nem tud cserét veszteni, és elég egy embert leultizni, ugyanis akit eltalál a Megállíthatatlan erő, az biztos halott.

Adam emellett elmondta, hogy bár ő ott volt a tavaly tavaszi BDS-ben, ez a csapat egyáltalán nem hasonlít arra a felállásra. Ő is eltöltött egy nyarat az LFL-ben, rajta kívül pedig csak Ilias "nuc" Bizriken maradt tavalyról, emellett pedig a teljes háttérstábot lecserélte a svájci szervezet. Bár sokkal jobban teljesítettek télen, mint amire számítani lehetett, még mindig csalódott azzal a helyezéssel amit elértek. Ezzel együtt nem gondolja azt, hogy sokat kéne változtatniuk: "a saját játékunkat kell játszanunk, ilyen egyszerű." Tavasszal viszont sokkal könnyebb dolguk volt, hisz teljesen hozzászoktak a színpadi játékhoz, így könnyebb volt megszerezni az első helyet is. Arra, hogy mit lehet várni a BDS-től a továbbiakban, Adam nemes egyszerűséggel azt válaszolta, hogy bármit. "A BDS már nem az az utolsó helyezett csapat, mint tavaly. Az embereknek lassan el kell kezdeniük tisztelni minket, nekünk pedig úgy kell viselkednünk, mint egy top 1 csapatnak. Nézzünk csak rá a G2-ra, nekünk is úgy kell viselkednünk. Itt az ideje bizonyítani."

Adaméknek az alapszakaszban szerzett első hely után minden esélye megvan arra, hogy tényleg jó helyezést érjenek el, és akár az idei MSI-ra is kijussanak. Kövessétek a BDS-t az LEC magyar nyelvű közvetítésein az Esport1 YouTube-on, az esport2TV Twitch-csatornán, a lolesports.comon és az Esport1 megújult oldalán!

Kövess Minket!