Jó pár beharangozott Star Wars mozifilmet törölt a Lucasfilm

Jó pár beharangozott Star Wars mozifilmet törölt a Lucasfilm

Néhány potenciális rendezőjelölt azért maradt, így reménykedhetnek a rajongók.

Nem is olyan régen indult világhódító útjára Jon Favreau The Mandalorian című sorozata, amely immáron a harmadik szezonjával igyekszik lenyűgözni a rajongókat, pedig 2019-ben még maga a showrunner sem gondolta volna, hogy ekkorát szól majd. Négy esztendővel ezelőtt még gyakorlatilag csak egy lábjegyzet volt a Star Wars univerzumban, miközben a The Rise of Skywalkerrel igyekeztek tovább öregbíteni az egyik legnépszerűbb franchise múltját. Nem feltétlenül tudtak maradandó sikert aratni ezzel a produkcióval és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztunk – elég csak annyi, hogy ez a film a Star Wars: The Force Awakens bevételeinek csak a felére volt képes. Eközben a The Mandalorian, főleg a kis Grogunak köszönhetően, az első hat hétben 26,5 millió új feliratkozót hozott a Disney+-nak. Nem véletlen, hogy a streamingplatform ráállt inkább a sorozatok gyártására, és ez jól látszik is, hiszen 2022-ben 3 új szériával bővült a felhozatal.

Az elmúlt négy évet nézve pedig egyetlen Star Wars filmet sem hoztak tető alá és úgy tűnik, hogy továbbra is vergődnek a nagyvásznas projektek. Ennek értelmében legkorábban 2025. decemberében debütálhat egy új Star Wars alkotás a mozikban. Bár 2020-ban bejelentette a Lucasfilm, hogy Patty Jenkins rendezésében jön egy új film, ami a Rogue Squadron nevet kapta volna, azonban ezt a projektet, végül törölték. Decemberben Jenkins egy nyilatkozatában pedig azt mondta, hogy még mindig a tervezési fázisnál tartanak, de igazából nem tudja, hogy elkészülhet-e a Rogue Squadron vagy sem.

Közben a Variety úgy értesült, hogy a Marvel Studios vezetője, Kevin Feige is összerakott volna egy új Star Wars filmet, de már ez is kaszát kapott az elmúlt hónapban. Még 2019-ben röppent fel a hír egyébként, hogy Feige is részt vesz egy Star Wars projektben, és akkor a rajongók úgy gondolták ő lehet majd Kennedy utódja a Lucasfilm élén, de ez persze végül nem valósult meg. Mára már az is világos, hogy Feige eléggé elfoglalt lesz az MCU következő fázisával, tehát a közeljövőben biztosan nem készít majd Star Wars filmet.

Aztán itt van még nekünk Rian Johnson, és a filmrendező nem titkolt célja, hogy szeretne egy újabb Star Wars filmet. Ezt először 2017-ben közölte, még Az utolsó Jedik megjelenése előtt, ráadásul Kennedy is világossá tette, hogy a Lucasfilm számít rá. Rian azonban nem kapott újabb felkérést, ezért inkább más felé vette az irányt, belevágott például a Netflixes Benoit Blanc-filmekbe, valamint a Poker Face 2. évada is sok idejét felemészti majd.

Egyetlen személy maradt jelenleg, aki új Star Wars filmen dolgozhat, és ő nem más, mint a Thor: Szerelem és mennydörgés rendezője, Taika Waititi. A hírek szerint nem csak a rendezést vállalná el, de szerepelne is az új moziban. Bár a Lucasfilm hivatalosan még nem erősítette meg Waititi projektjét, a források szerint a stúdió elkötelezett egy új Star Wars-film mellett, de azt nem tudni, tényleg Waititi lesz-e a befutó ezen a téren. Ugyanis, ha minden igaz, akkor új filmen dolgozik például Damon Lindelof és Sharmeen Obaid-Chinoy, illetve rajtuk kívül Shawn Levy is meglephet egy olyan mozival, ami a messzi-messzi galaxisban játszódik.

Egyelőre tehát a Lucasfilm üzenete a Star Wars filmek rajongóinak: Türelemre van szükségetek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!