Csúnyán átverték a The Acolyte korábbi producerét, ezért beperelte a Lucasfilmet

Csúnyán átverték a The Acolyte korábbi producerét, ezért beperelte a Lucasfilmet

Karyn McCarthy pert indított a Lucasfilm ellen a The Acolyte című Disney+-ra készülő tévésorozatból való kirúgása miatt.

Filmek terén mondjuk úgy, hogy szenved a Lucasfilm, ha Star Warsról van szó, sorozatok kapcsán viszont eléggé ráéreztek mi kell a rajongóknak. Ennek apropóján pedig beindult a produkciós vállalat és igyekeznek egyre több szériával előrukkolni. A Disney+ streamingszolgáltató kínálatába pedig 2024-ben érkezik majd egy új kaland, The Acolyte címmel. Ennek viszont van egy különleges története, ugyanis kiderült, hogy időközben megváltak a 2022 áprilisában szerződtetett tapasztalt producertől, Karyn McCarthytól, akit többek között a Ballers, az Insecure és a House of Cards című sorozatokból ismerhetünk. Tavaly tavasszal felkérték, hogy producerként kezdjen el dolgozni a The Acolyte című Star Wars-produkción, amely az előzménytrilógia előtti évszázadokban, a Nagy Köztársaság korában játszódik. Két héttel később, miután a Lucasfilm miatt visszautasította az Apple ajánlatát, McCarthy-t ejtették. Karyn a Deadline értesülései szerint nem hagyja annyiban a dolgot és szerződésszegési pert indított a cég ellen.

A Kaliforniában benyújtott kereset szerint McCarthy-nak választania kellett a Lucasfilm és az Apple szerződése között. A verseny tudatában mindkét stúdió – a perben csak "agresszív" ajánlatnak nevezik – ajánlatot tett neki. McCarthy végül a Lucasfilmet választotta, és megkezdte az előkészületeket, hogy hosszú időre az Egyesült Királyságba költözzön a forgatás miatt. Két héttel később a Lucasfilm mégis visszavonta az ajánlatot. Ekkorra viszont már az Apple is továbblépett, ezért McCarthy elbukta a lehetőséget, hogy a Sugar című sorozaton dolgozzon nekik.

Az pedig végképp nem világos, hogy a Lucasfilm Star Wars-szal kapcsolatos tervei hogyan változtak ezalatt a két hét alatt. Ami még aggasztóbb, hogy McCarthy keresete szerint a Lucasfilm nem volt hajlandó elismerni, hogy valaha is megállapodtak volna a producerrel. Ez annak ellenére történt elvileg, hogy McCarthy kapott egy megállapodásról szóló memorandumot, amely kifejezetten utalt arra, hogy nekivághat a munkának. A stúdió nem volt hajlandó fizetni a munkájáért, végül egy gyenge és a producer állítása szerint sértő ajánlatot tettek neki, ami 5000 dollárt jelentett volna egyetlen napi munkáért, ezt azonban elutasította.

A per időzítése nem is lehetne rosszabb a Lucasfilm számára, hiszen pont mostanában hajtanak végre nagy átalakításokat a nagyvászonra való visszatérés érdekében. Valószínűleg csak az idő fogja megmondani, hogyan alakul ez az ügy a Lucasfilm és McCarthy között, de az biztos, hogy gyülekeznek a baljós árnyak a The Acolyte felett.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép forráas: plexreel.com

Kövess Minket!