Ők már biztosan ott lesznek az MSI-on!

Ők már biztosan ott lesznek az MSI-on!

Bár még egy hónap múlva kezdődik, gyűlnek a résztvevők a 2023-as MSI-ra.

Május 2-án veszi kezdetét a 2023-as League of Legends szezon első nagy, nemzetközi versenye, a Mid-Season Invitational! A megújult formátumú verseny a nagy régiók, tehát az LEC, az LCK, az LPL, az LCS, a PCS, a VCS, a CBLOL, az LJL és az LLA csapatait ereszti egymásnak, hogy kiderüljön, ki a legerősebb az idény felezővonalánál. Az MSI idén viszont egy kicsit megváltozott, ugyanis a TCL és az LCO már nem vesz részt a tornán, az LCL még mindig szünetel, ebből kifolyólag pedig a négy nagy, tehát az LEC, az LCK, az LPL és az LCS két-két képviselőt küld Londonba.

Az első csapat, amely bebiztosította helyét a nemzetközi versenyen, a G2 Esports volt, ugyanis ők már február 26-án lefoglalták a repjegyet a brit fővárosba. Ekkor ért véget a megváltozott formátumú League of Legends EMEA Championship, vagyis LEC téli rájátszása, amelynek döntőjében Rasmus "Caps" Borregaard Wintherék 3-0-ra győzték le a MAD Lionst, ezzel bajnokká, valamint az LEC egyik képviselőjévé válva. Az LEC-ben még 7 csapatnak van esélye megszerezni a másik spotot, ugyanis a KOI, az SK Gaming, a MAD Lions, a Team BDS, az Astralis, a Fnatic és a Team Vitality még mind megnyerheti a tavaszi rájátszást.

Az LCS és az LCK első reprezentatívjait is ismerjük már, ugyanis lassan ezen tornák tavaszi szezonja is véget érnek. Az észak-amerikai versenyben a Cloud9 lett a döntő első résztvevője, miután az alapszakaszt első helyen zárták, a playoffban pedig 3-1-re verték a Counter Logic Gaminget, majd a FlyQuestnek is megmutatták, hogy mit is jelent a tapasztalat, mikor 3-0-val küldték őket a veszteságra. Az LCS-ben már nincsen akkora merítés a másik lehetséges résztvevőből, mint az EMEA tornán, ugyanis vagy a frissen alsó ágra került FlyQuest, vagy a foggal-körömmel küzdő Golden Guardians juthatnak még a fináléba, ezzel pedig az MSI-ra.

Lee "Faker" Sang-hyeoknak és a T1-nak lehet, hogy nem jött össze a hibátlan alapszakasz (hisz "csak" 17-1-el zárták az LCK első felét), a rájátszásban nincs ellenfelük, ugyanis a KT Rolster ellen 3-2-re, a Gen.G ellen pedig 3-1-re győztek, így már biztosan ott lesznek a 2023-as tavaszi LCK rájátszásán. Az LCK-ben is fogyatkoznak a csapatok, akikkel számolhatunk a Mid-Season Invitational során, hisz már csak a T1 két eddigi ellenfele, a KT Rolster és a Gen.G küzdenek azért, hogy újra játszhassanak a háromszoros világbajnok és csapata ellen.

A többi régióban viszont még elég nyitott a verseny:

  • A brazil CBLOL-ban a LOUD, a paiN Gaming, a FURIA és a Los Grandes vannak ringben,
  • A dél-amerikai LLA-ben a Six Karma a döntőben várja a Movistar R7 és az Estral Esports meccsének győztesét,
  • Az LJL-ben a DetonatioN FocusMe, a SoftBank HAWKS, a Sengoku Gaming és a FENNEL viaskodnak,
  • a VCS-ben a GAM Esports és az SBTC Esports már a rájátszásban, de két csapatra még várnak,
  • míg a PCS-ben a CTBC Flying Oyster és a PSG Talon vannak a felső ágon, az alsó ágon pedig az Impunity és a Frank Esports szeretnének tovább jutni.

A Mid-Season Invitational kezdetéig még több, mint egy hónap van hátra, azonban megéri figyelni mind a nemzetközi, mind a magyar közvetítéseket, valamint az Esport1 oldalát a legfrissebb hírekért a résztvevőkről és a londoni tornáról!

Kövess Minket!