Nem hitt a szemének a streamer, mikor meglátta mennyi pénzt küldött egy nézője

Nem hitt a szemének a streamer, mikor meglátta mennyi pénzt küldött egy nézője

Gorgc elsősorban az egyik legnagyobb Dota 2 streamer, másodsorban pedig egy félprofi játékos, ez a pénzösszeg azonban még őt is letaglózta.

Valószínűleg azoknak nem cseng ismerősen Janne "Gorgc" Stefanovski neve, akik nem ismerik vagy egyáltalán nem játszanak a Dota 2-vel. Pedig Gorgc az egyik legnagyobb Dota 2-es streamer és időnként még a többi kategória legnépszerűbb tartalomgyártóival is fel tudja venni a versenyt, bár most nem emiatt kapták fel az emberek a fejüket, hanem mert egy nézője irdatlan összeget küldött neki az egyik élő adása közben.

A 29 svéd streamer-játékos nem csak pusztán a rankedes kalandjait osztja meg nézőivel, hiszen az önfeledt pubozásain túl a Team Bald Reborn együttes tagjai is, amellyel több ízben bejutott már a Dota Pro Circuit nyugat-európai divíziójának másodosztályába. Legutóbb azonban nem jött ki jól nekik a lépés, hiszen 7 vereséget követően végül kiestek a bajnokságból. Helyükre egyébként egy magyar játékossal, lowskillel – aki egyben a Magyar Dota 2 E-sport Válogatott oszlopos tagja is – felálló ötös, a PuckChamp jutott be a selejtezőből.

Gorgc beceneve még a World of Warcraftos időkből származik, mikor egy női Tauren karakter büszke birtokosaként, a "gorg(eous)" (pazar, pompás) and "cow" (tehén) szavak összegyúrásával alkotott magának felhasználónevet. Hosszú ideje azonban már csak szinte Dota 2-ben utazik, és itt az egyik legnagyobb eredménye, hogy 2022. október 8-án sikerült elérnie a legendás 10 ezres MMR szintet. Versenyzői múltját tekintve két tornagyőzelmet tud felmutatni, 2017-ben a ProDotA Cup Europe 15. szezonját, 2019-ben pedig a Midas Mode 2 európai bajnokságát nyerte meg aktuális csapatával.

Most viszont még ő sem igazán tudta hogyan kezelje a helyzetet, mikor is a napokban egy lelkes nézője előbb 10 ezer dollárral lepte meg, majd egy újabb 10 ezer dolláros adományt küldött neki, amit végül egy 20 ezer dolláros felajánlás zárt. A 40 ezer dollár pedig megtette a hatását – csak a miheztartás végett: Amerikában az átlagos évi kereset 60 ezer dollár volt 2022-ben –, mert nem igazán tudta, hogy mi történik és azt sem értette, hogy miért kapta ezt a rengeteg pénzt – forintra átszámolva ez nagyjából 13 és félmilliót taksál. A második donáció még egy spotify-os linket is tartalmazott, amit természetesen habozás nélkül megnyitott. A köszönetnyilvánítás mellett viszont a chattől várt tanácsot, hogy erre a helyzetre vajon mit is kellene mondani. Az egyik komment egyébként alighanem tökéletesen leírja a szituációt:

„Gorgc megnyert egy versenyt anélkül, hogy játszott volna a tornán ????”

Kövess Minket!