Lars Mikkelsen lesz a rajongók egyik kedvenc főgonosza az Ahsoka sorozatban

Lars Mikkelsen lesz a rajongók egyik kedvenc főgonosza az Ahsoka sorozatban

Thrawn admirális végre hús-vér ember lesz.

Lars Mikkelsen (House of Cards, Sherlock, The Witcher) alakítja majd a Star Wars régóta ismert gonosztevőjét a Disney+ hamarosan induló sorozatában – jelentette be a Lucasfilm szombaton a Star Wars Celebration rajongói találkozó keretein belül Londonban. Ezzel egy időben egy új előzetessel is előrukkoltak az Ahsoka kapcsán.

Lars, Mads Mikkelsen testvére, aki szintén nagy névnek számít Hollywoodban, a panel végén a színpadon csatlakozott az Ahsoka szereplőgárdájához és azt mondta, hogy csodálatos érzéssel tölti el, hogy megkapta ezt a nem hétköznapi szerepet.

Thrawn eredetileg Timothy Zahn író fejéből pattant ki és először az 1990-es években megjelent Star Wars-regénysorozatban tűnt fel, amely az 1983-as A Jedi visszatér utáni eseményeket dolgozta fel. Ezekben a könyvekben Thrawn egy ravasz és kegyetlen admirális volt a Birodalomban, aki végül átvette a birodalmi flotta maradékának irányítását, és ellentámadást indított, hogy felszámolja az Új Köztársaságot. Jegeskék bőrével és bíborvörös szemével Thrawn hamar a Star Wars-rajongók kedvencévé vált. Miután azonban a Disney 2012-ben megvásárolta a Lucasfilmet, Zahn regényeit – és ezáltal az admirálist is – kivették a Star Wars kánonjából, majd Star Wars Legendák néven újjávarázsolták, hogy helyet csináljanak a 2015-ben bemutatott Az ébredő Erő című filmtrilógiának, emellett pedig új filmeket is készítenek a jövőben, és már az is kiderült, melyik karakter tér vissza biztosan.

A karakter azonban nem halt meg. George Lucas pártfogoltja, Dave Filoni 2016-ban feltámasztotta az admirálist a Star Wars: Rebels című animációs sorozatban, megtartva Thrawn életrajzának és háttértörténetének nagy részét. Nem meglepő módon Lars Mikkelsen adta Thrawn hangját a szériában, amely a Sith-ek bosszúja és az Egy új remény filmek közötti időszakban játszódik.

A karakter élőszereplős megjelenésének lehetősége először a The Mandalorian 2. évadában merült fel, pontosabban abban az epizódban, amelyben Rosario Dawson először mutatkozott be a Jedi harcos Ahsoka Tano szerepében – aki, mint tudjuk Filoni Star Wars: The Clone Wars animációs tévésorozatának egyik főszereplője. A bizonyos részben Ahsoka azt követeli egy másik személytől, hogy mondja meg neki hol találja Thrawnt, bár a válasz soha nem derült ki. Viszont úgy tűnik, hogy a saját sorozatában Ahsoka erre is fényt derít majd, ezért epekedve várjuk mi sül majd ki a produkcióból.

Kövess Minket!