Új Stranger Things sorozat készül, de nem olyan, amire gondolnál

Új Stranger Things sorozat készül, de nem olyan, amire gondolnál

A Netflix bejelentette, hogy folytatják a nagy sikerű Stranger Things című sorozatukat, de van némi csavar a dologban.

Ugyan a Stranger Things szériából egy évad még hátra van, de azt már biztosan tudjuk, hogy ezzel le is zárul a fiatlok kalandja. Azonban a Netflix nem szeretné, hogy parlagon heverjen az egyik legnépszerűbb címe, ezért mégis elkészítik a folytatását, bár nem abban a formában, amire a legtöbben gondolnának, hiszen animációs spinoff sorozatban töri a fejét a streamingszolgáltató.

Az új széria producerei az eredeti Stranger Things alkotói lesznek, így a munkálatokért a Duffer testvérek mellett Shawn Levy (rendező), Dan Cohen és Eric Robles felel majd. A Duffer testvérek az alábbiakat osztották meg a bejelentés kapcsán:

„Mindig is álmodtunk egy animációs Stranger Things-ről, méghozzá a szombat reggeli rajzfilmek mintájára, amelyeken felnőttünk, és ezt az álmot megvalósulni látni elképesztően izgalmas volt. Jobban be sem lehetnénk zsongva, miután láttuk, amit Eric Robles és csapata kitalált – a forgatókönyvek és a rajzok hihetetlenek, és alig várjuk, hogy a jövőben többet is megoszthassunk veletek! A kaland folytatódik...”

Nem az első alkalom egyébként, hogy a Netflix ebben a műfajban is igyekszik a rajongók kedvére tenni, hiszen 2021-ben adták ki a The Witcher: Nightmare of the Wolf című animációs filmet, amelyben Geralt mentorának, Vesemirnek az eredettörténetét ismerhettük meg jobban.

A Stranger Things esetében ez az ötlet azért is figyelemfelkeltő, mert az 1980-as évek (amelyben a sorozt is játszódik) volt a népszerű franchise-ok animációs spinoffjainak fénykora. Ezek némelyike az olyan hatalmas sikerek folytatása volt, mint az 1986-tól 1991-ig futó The Real Ghostbusters. Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején azonban a Little Shop of Horrors-tól a Star Wars: A Jedi visszatéren és Rambón át, egészen a Robotzsaruig és A Karate Kölyökig mindenféle animációs sorozatokat elkészítettek.

Azt viszont jelenleg még nem tudni, hogy a Stranger Things szereplőgárdájának mely tagjai térhetnek vissza, ha egyáltalán visszatérnek.

Kövess Minket!