Új vezére lesz Gothamnek – bemutatták a The Penguin sorozat első előzetesét

Új vezére lesz Gothamnek – bemutatták a The Penguin sorozat első előzetesét

Úgy tűnik egy igazi gengsztersorozatot kaphatunk, amelyben Pingvin végre nem finomkodik majd ellenfeleivel.

A Matt Reeves – aki az új projekt produceri feladatait is ellátja – által rendezett, 2022-ben bemutatott Batman nagyon megosztóra sikeredett, de talán egy valamiben egyetérthetünk: a Collin Farrell által játszott és újragondolt Pingvin alapvetően üde színfoltja volt a filmnek. A jó hír pedig az, hogy nem csak esetleges folytatásban tűnhet fel ismét a gonosztevő, hiszen a Warner Bros. Discoverynek köszönhetően saját sorozatot kapott Oswald Cobblepot. A spin-off sorozatban továbbra is Colin Farrell testesíti meg a Denevérember egyik legikonikusabb ellenfelét, bár ebben a különálló történetben Bruce Wayne egyelőre nem jut szerephez. A széria első előzetesét is bemutatták, amely egyébként a HBO Max és a Discovery+ kombinációjaként továbbműködő streamingszolgáltatás, a Max népszerűsítéseként is szolgált.

A The Penguin (A Pingvin) címen futó sorozat első szezonja nyolc epizódot ölel fel és a történet szerint ott veszi fel a fonalat, miután a Paul Dano által játszott Rébusz elintézte Gotham egyik legnagyobb maffiafőnökét, Carmine Falconét. A városban bekövetkezett jókora káosz közepette az alvilágban támadó hatalmi vákumot igyekszik kihasználni a Pingvin. Az első három epizód rendezéséért Craig Zobel felel.

Farrell szereplése mellett Cristin Milioti ("Made for Love") alakítja Carmine lányát, Sofia Falconét; Michael Zegen ("The Marvelous Mrs. Maisel") Carmine fiát, Alberto Falconét; és Clancy Brown ("John Wick: 4. fejezet") Salvatore Maronit, aki korábban Gotham legfőbb gengsztere volt. Hozzájuk csatlakozik Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O'Connell, Carmen Ejogo, François Chau és David H. Holmes.

Kövess Minket!