Új Trónok harca, új Agymenők  – Rengeteg újdonsággal támad a megújult HBO Max

Új Trónok harca, új Agymenők – Rengeteg újdonsággal támad a megújult HBO Max

Érdemes lesz odafigyelni Robert Downey Jr. új filmjére, de a True Detective negyedik évada, valamint A Pingvin spin-off sorozat is lebilincselőnek tűnik.

Nincs gond a megújulással, hiszen időnként erre mindenkinek szüksége van, de talán az HBO egy kicsit túlzásba viszi mostanában ezt a dolgot. Újfent nevet vált a streamingszolgáltatásuk és a tervek szerint a szimplán Max névre keresztelt platformjuk idén nyáron indul útjára. Ezt a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav szerdán egy virtuális sajtóeseményen jelentette be, a "The One to Watch" szlogennel együtt. Ez gyakorlatilag azt takarja, hogy minden ikonikus sorozatot, díjnyertes, friss eredeti filmet, családi kedvencet igyekeznek bemutatni majd a kínálatukban, hogy a legjobb szórakozási lehetőséget biztosítsák a felhasználóik számára.

Ehhez pedig az is szervesen hozzátartozik, hogy jó néhány újdonságról is lehullott a lepel a hivatalos Youtube csatornájukon. A felhozatal alapján pedig valóban többféle műfajból csemegézhetnek majd az előfizetők és a következő egy évben tényleg érkezik majd számos ígéretes alkotás. Ezek közül válogattunk nektek össze párat:

Harry Potter

A nagysikerű filmek után sorozat formájában támasztják fel a címszereplő kalandjait. J.K. Rowling felügyelete alatt minden egyes könyvből elkészül egy évad, de egyelőre még csak ennyit lehet tudni a projektről.

Game of Thrones 2. spin-off sorozat

Az HBO zöld utatot adott a második Game of Thrones előzménysorozatnak: A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knightnak, amely George R. R. Martin Tales of Dunk and Egg című novelláin alapul majd. A történet egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt játszódik, főszerepben Ser Duncan the Tall lovaggal és apró termetű inasával, Eggel, aki végül V. Aegon Targaryen király lesz majd.

Új Agymenők spin-off sorozat

Chuck Lorre, az eredeti The Big Bang Theory (Agymenők), valamint annak első spin-offja, a Young Sheldon (Az ifjú Sheldon) társalkotója, a Warner Bros. Televisionnel kötött átfogó szerződése révén egy újabb spin-off vígjátéksorozatot készíthet. A prezentáció során nem árultak el részleteket a cselekményről, és bár semmi sincs kőbe vésve, de jelenleg úgy vélik egyesek, hogy egy egyórás epizódokból álló szériáról van szó, amelyben többnyire egy új szereplőgárda kap helyet, miközben az Agymenőkből ismert sztárok is feltűnhetnek időnként.

The Sympathizer

A kémtörténetekben minden szükséges összetevő megvan: feszültség, árulás, és lehetőség a sok-sok parókára, ez utóbbi pedig Robert Downey Jr. számára jön jól, hiszen megannyi külsővel tűnik majd fel a képernyőn. A film Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye alapján készült és már most úgy néz ki, hogy ez lesz a következő nagy kémfilmek egyike. Ez amellett, hogy egy elismert vietnami mű mérföldkőnek számító adaptációja, egyben Park Chan-wook visszatérése is a nagyvászonra, öt évvel a 2018-as kiváló AMC minisorozat, a The Little Drummer Girl után.

The Regime

Kate Winslet is egy visszatérő, igaz ő az HBO-hoz. Az Oscar-díjas színésznő lesz a főszereplője a szolgáltató hamarosan induló limitált sorozatának, a The Regime-nek. A buja teaser videó tele van rejtélyekkel és politikai intrikával, miközben a hivatalos leírás sem ad túl sok támpontot, csupán annyit tudunk meg, hogy a sorozat egy év történetét meséli el egy modern európai rezsim palotájának falai között.

True Detective: Night Country

Újabb folytatást kap az egyik legjobb krimisorozat, és először a széria történetében női detektív áll a történet középpontjában. Jodie Foster nyomozhat majd Alaszkában, és a negyedik szezon a Night Country alcímet viseli, amelyben a korábbiakhoz hasonlóan most is egy nyomozópárosnak kell egy meglehetősen bonyolult és rejtélyes gyilkossági ügyet feltárnia, miközben a saját magukban rejlő démonokkal is meg kell küzdeniük.

The Penguin

The Penguin (A Pingvin) címen futó sorozat első szezonja nyolc epizódot ölel fel és a történet szerint ott veszi fel a fonalat, miután a Paul Dano által játszott Rébusz elintézte Gotham egyik legnagyobb maffiafőnökét, Carmine Falconét. A városban bekövetkezett jókora káosz közepette az alvilágban támadó hatalmi vákumot igyekszik kihasználni a Pingvin. Az első három epizód rendezéséért Craig Zobel felel.

Ezeken kívül még biztosan felkerül a platform kínálatába:

  • Gremlins: Secrets of the Mogwai
  • Barbie Dreamhouse Challenge
  • Love & Translation
  • Fixer Upper: The Hotel
  • SmartLess: On The Road
  • Anita Comes to Della Street's Rescue

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.