Megint nevet vált az HBO Max és új csomagok közül lehet majd válogatni

Megint nevet vált az HBO Max és új csomagok közül lehet majd válogatni

A továbbfejlesztett streamingszolgáltatás továbbra is 16 dollárba kerül majd reklámmentesen, de jön egy másik prémium csomag is.

Áprilisban lesz egy éve, hogy a WarnerMedia és a Discovery egyesült. Tavaly pedig ennek apropóján az új Warner Bros. Discovery olyan ígéretet tett, hogy 2023. nyarára bevezet egy megújult streamingszolgáltatást, amely egyesíti az HBO Max és a Discovery Plus tartalmait. Ennek az átnevezett platformnak már neve is van: Max.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav szerdán egy virtuális sajtóeseményen jelentette be az új nevet, a "The One to Watch" szlogennel együtt. Tovább megosztotta azt is, hogy az új streamingszolgáltatás május 23-án indul az Egyesült Államokban, míg a latin-amerikai nézők idén ősszel kapják meg, de Európában és Ázsiában csak 2024-ben indul el az új oldal.

A Max megmarad az HBO Max jelenlegi díjszabásainál: havi 10 dollárba kerül majd továbbra is a reklámokkal tűzdelt előfizetés és havi 16 dollárt kóstál a két egyidejű streamet tartalmazó reklámmentes előfizetés. Lesz azonban egy teljesen új, reklámmentes, 20 dolláros Ultimate opció is a felhasználók számára, amely négy egyidejű streamet, 4K HDR videót, Dolby Atmos hangot és több letöltést tesz lehetővé.

Érdekes ez a döntés, mivel az HBO Maxnál jelenleg 16 dollárért már élvezhető a 4K HDR, Dolby Atmos, valamint a három egyidejű stream, méghozzá reklámmentes formában, miközben az új csomagstruktúra 4 dolláros (ez nálunk 1300-1400 forintos különbséget jelentene havonta) áremelkedést jelent azoknak a nézőknek, akik magasabb streaming-minőségre és arra vágynak, hogy egyszerre több mint két eszközön nézhessék a műsorokat.

Ez a hír egyébként elég komoly hatással volt a cégre, hiszen a szerdai bejelentést követően a WB Discovery részvényei 5,8%-kal 14,05 dollárra estek, ami összességében a legrosszabb eredménynek mondható a piac többi szereplőjéhez képest: Disney (-2,5%), Paramount Global (-3,3%), Netflix (-2%).

Mondjuk ez még mindig jobb a cég számára, mint a 2022-es esztendő vége, amikor is a részvényeik 10 dollár alatt vergődtek, aztán az átszervezéseknek és a stabilitásnak hála a WB Discovery részvényei januárban kissé felélénkültek, és azóta a 14-16 dolláros sávban mozognak. David Zaslav, a vállalat vezérigazgatója megerősítette, hogy a meglévő címek mellé új műsorok egész sorát tervezik, amelynek része például az új, legalább hét évadot felölelő Harry Potter drámasorozat, valamint a CBS-en 2007 és 2019 között sugárzott The Big Bang Theory című szitkom-sorozat új spinoffja is.

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.