18

Elmúltál már 18 éves?


/

TippmixPro CS:GO Masters: Ez a nyolc csapat játszhat a tavaszi szezon kiadó helyeiért

A hétvégén már jön is a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjának zárt selejtezője, ahol nyolc magyar csapat játszhat a mindössze két kiadó helyért. De vajon melyikük veszi sikerrel a következő akadályt?

Véget értek a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjának nyílt selejtezői, így eldőlt, hogy melyik nyolc csapat játszhat a zárt szakaszban. A vasárnap és a hétfőn rendezett nyílt kvalikon nem volt hiány csapatokból, ami nem is meglepő, hiszen a tétek is igen kecsegtetőek ebben a szezonban: a kétmilliós összdíjazás mellett ugyanis a liga történetében először a bajnokcsapat kijut az ESL Pro League európai konferenciájára, ahonnan egyenes út vezet az EPL 18. szezonjába!

De nézzük is, kik vették sikeresen az első akadályt az igen messzire vezető úton! Az első selejtezőn MustanG és KaHu Launch Controlja lett az első, miután megszerezték a továbbjutást, majd a seedelésért folyó meccsen megverték Tishlerék Mix Saintsét 22:20-ra Overpasson – a vesztes félnek így a második hellyel kellett beérnie ezúttal. Szintén továbbjutó helyen, de a dobogó alsó, megosztott fokán végeztek a RAFFAN és a BEE Talents játékosai.

A második kvalira már ezen csapatok nélkül került sor, így kíváncsian vártuk, hogy kik érnek még oda a zárt szakaszba. Elsőként a ParasztPEEKnek sikerült ez hétfőn este, majd az XDHUNnak, akik közül az egymás elleni seedelési meccsen előbbi nyert később. Az ágrajz másik oldalán a Hung és az AAAAAAAAAAAAAAA szerezték meg az értékes helyeket. Közülük végül a HUNG játszhatott a ParasztPEEK ellen az első seedért: Infernón egy 16:9-cel szerezték meg ezt maguknak.

Most, hogy megvan a zárt selejtező nyolc résztvevője, minden csapat kap pár napot arra, hogy felkészüljön testben és lélekben a következő kihívásra. A zárt szakasz ugyanis április 22-23-án már indul is, a csapatoknak pedig vigaszági-kieséses rendszerben kell bizonyítania rátermettségüket itt. Viszont csakis a négy legjobb jut be a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjába, ahol a meghívott szervezetek várják őket, ezért alighanem ádáz küzdelmekre kell számítani már a torna ezen részén is.

Persze a többiek sem távoznak üres kézzel! Idén először a Challengers osztályban folytathatják a versenyt a zárt kvalifikációról kiesők: innen bejuthatnak majd az őszi szezonba, amennyiben májustól júliusig jól szerepelnek a négy kupán, valamint a finálén.

A TippmixPro CS:GO Masters zárt selejtezőjét április 22-23-án élőben közvetíti az Esport1TV. Semmiképp se maradjatok le róla!

Kövess Minket!