Felkötheti a nadrágot a Steam Deck, kiszivárgott a ROG Ally kézikonzol ereje

Felkötheti a nadrágot a Steam Deck, kiszivárgott a ROG Ally kézikonzol ereje

Az ASUS sem tétlenkedik és még ebben az esztendőben leszállítja a saját kézikonzoljait, viszont a hivatalos debütálás még odébb van, az összképbe pedig belerondíthat az, hogy idő előtt kiderült néhány fontosabb részlet a hardverről.

Az április elején bejelentett új kézikonzolt volt már lehetősége néhányaknak kipróbálni, és az elmondásuk alapján brutális teljesítményre képes. Ez pedig nem lehet véletlen, mivel a ROG ASUS olyan ígéretet tett korábban, hogy szeretnék megduplázni a piac egyik meghatározó szereplőjének, a Steam Decknek az erejét.

Ez nagyjából azt takarja, hogy a konzolban elvileg egy Ryzen 7 7840U processzor és egy Radeon 780M iGPU kapott helyet. Ez ugyanaz az APU lenne, amely a GPD Win Max vagy az AOKZEO A1 Pro konzolokba kerül. Tény azonban, hogy az ASUS egyedi APU-t említett korábban, ami arra utalhat, hogy a processzor valamilyen módon módosulhatott az idők folyamán, hasonlóan a Surface Laptop 4-es szériánál látottakhoz. Az, hogy a ROG Ally AMD Phoenix APU-val van felszerelve, senkit nem lepett meg, hiszen a hardvert már az egyik influenszer is megmutatta korábban, miközben az egyedi APU kódneve Z1.

További érdekesség, hogy a cég már megerősített egyes termékkódokat, így az ASUS, valamint az FCC (Federal Communications Commission) weboldalán könnyedén megtalálhatók: a konzol két termékkóddal szerepel, nevezetesen RC71L és RC71X. Az L és X változatok közötti különbség jelenleg nem világos, de bizonyos konzoloknál elég gyakori, hogy több modell is létezik különböző memória- vagy tárolási lehetőségekkel.

Az ASUS ROG Ally hamarosan megjelenik, állítja a vállalat, ami várhatóan azt takarja, hogy még ebben a negyedévben debütál a boltokban. A források szerint a vállalat 650 és 700 dollár közé fogja belőni a ROG Ally árát.

Kövess Minket!