Jennifer Aniston szerint mára egy egész generáció találja offenzívnak a Jóbarátokat

Jennifer Aniston szerint mára egy egész generáció találja offenzívnak a Jóbarátokat

Az a véleménye, hogy az emberek túl komolyan veszik magukat.

A F.R.I.E.N.D.S vagy, ahogy hazánkban sokan ismerik, a Jóbarátok a vígjáték-sorozatok, illetve sitcomok egyik koronázatlan királya. A tíz évadot megélt széria gyakorlatilag meghódította a világot és mostanra szerintem sokan már többször is végignézték az összes epizódot, mert egyszerűen nem lehet betelni velük. A humora, a karakterek, az egyes élethelyzetek annyira találóak és olyan lazák, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni. Persze ez szubjektív, hiszen alapvetően nem tetszhet minden mindenkinek, de egy ilyen klasszikust tényleg rengetegen imádnak és nehéz elhinni, hogy valakinek például sértő lehet egy-egy epizód a Jóbarátokból.

Egyébként az egyik alkotó, Marta Kauffman is korábban elismerte már, hogy bizony a Jóbarátok esetében akadtak problémák a diverzitással és a politikai korrektséggel. A témában nem maradt szótlan a sorozat egyik nagy sztárja, Jennifer Aniston sem, hiszen szerinte a humornak nagy ellensége az előbb említett két dolog. Aniston volt igazából az egyetlen olyan szereplője a szériának, aki utána is nagy karriert tudott befutni Hollywoodban és ez olyannyira jól sikerült neki, hogy a mai napig még nagy névnek számít a filmiparban. Most például a Netflixre érkezik hamarosan a Gyagyás gyilkosság második része, melyben újfent Adam Sandler oldalán láthatjuk őt a bohókás alkotásban. Az Associated Foreign Pressnek adott interjúja során viszont elmondta, hogy elég komoly bajok vannak manapság a vígjátékokkal:

„A vígjátékok fejlődtek, de ez igaz az egész filmiparra. Viszont mostanra ez az egész már egy kicsit trükkös, mert az embernek nagyon óvatosnak kell lennie, ami igencsak megnehezíti a humoristák dolgát, mivel a komédia szépségét az adja, hogy szinte mindenből viccet lehet csinálni, beleértve, hogy magunkat is kifigurázzuk, meg az életet is poénra vesszük. Régebben még viccelődhettünk egy bigottal és röhöghettünk ezen – oltári volt. És ez arról is szólt, hogy megtanulják az nézők, milyen nevetséges tud lenni az ember. Ma már ez egyszerűen lehetetlen. Most már egy egész generáció tagjainak, sőt, még a gyerekeknek is sértőek a Jóbarátok egyes epizódjai. Voltak persze dolgok, amelyek nem szándékosan kerültek bele, meg voltak olyanok is… nos, amelyeket át kellett volna gondolnunk, de amúgy nem hiszem, hogy akkoriban is ennyire érzékenyek lettek volna erre emberek, mint manapság. Mindenkinek szüksége van a humorra! A világnak kell a humor! Nem vehetjük túl komolyan önmagunkat, gondolok itt különösen az Egyesült Államokra. Túlságosan is megosztott mindenki a társadalomban.”

Jennifer Anistont legközelebb tehát a Gyagyás gyilkosság második részében lehet majd látni, amelyet március 31-étől tesz elérhetővé a Netflix.

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.