Gyenge az Xbox és ettől egyre jobban fél a Microsoft

Gyenge az Xbox és ettől egyre jobban fél a Microsoft

Úgy tűnik ezt a generációt a Sony gépe nyeri, ezt egyre jobban látja a Microsoft is.

Hol tart most a konzolháború? Nehéz megmondani, hiszen a két fél alapból tagadná, hogy bármilyen óriási viszály dúlna kettejük között, mégis mindig azt látjuk, hogy egymás eredményeihez mérik magukat és, hogy óvodás módjára képesek összekapni egy-egy játékon, mondjuk a Call of Dutyn. Akárhogy is számoljunk, azt biztos, hogy a jelenlegi generációban is sokkal népszerűbb a Sony és a PlayStation és ez egyre jobban zavarja a Microsoftot.

A PS5 bizonyos tekintetben már az elődje rekordjait döntögeti. Nem lehet még arról beszélni, hogy egyöntetűen népszerűbb a PS5, mint a PS4, de az biztos, hogy a megjelenésüktől számított azonos időszakon belül a PS5 már lekörözte előzőgenerációs elődjét. Mindeközben a Microsoft nagyon nem örül a 2020-ban életre hívott konzolgeneráció miatt. Erről a szakma egyik bennfentes alakja, Jeff Grubb nyilatkozott.

„Elárulhatom, hogy nem boldogok, zaklatottak. Tavaly nem volt semmilyen nagy megjelenésük. Ha ez valakit nem zavar, az tök jó, de az igazság az, hogy egyre többen bánták már meg, hogy Xboxot vásároltak."

Tény, hogy a Sony bitang erős az exkluzív játékok tekintetében. Az Xbox számára sincs még azonban minden veszve! Hamarosan megjelenik a Redfall és a Starfield, aztán olyan játékaik jönnek még, mint a Fable, az Awoken vagy a The Elder Scrolls VI. A kérdés már csak az, hogy nem lesz-e túl késő már ahhoz, hogy ezekkel a programokkal utolérjék a Sonyt és a PS5-öt?

Kövess Minket!