Flash megtöri az univerzumot – íme a mozifilm második előzetese

Flash megtöri az univerzumot – íme a mozifilm második előzetese

Pedig csak a szüleit akarta megmenteni.

Hihetetlen, de már kilenc esztendő telt el azóta, hogy bejelentették a DC Extended Universe-ben játszódó The Flash mozifilmet. Miután a projekt éveket töltött a fejlesztési szakasz poklában, és miközben jó néhány olyan szerencsétlen dolog történt, ami eltérítette a DCEU-t az eredetileg tervezett iránytól, a film most már végre készen áll arra, hogy idén júniusban tényleg bemutassák a rajongóknak. A DCEU-nak egyébként már nincs sok hátra, legalábbis ebben a formában, hiszen James Gunn és Peter Safran alaposan megreformálja a franchise-t. Azt pedig még mindig nem tudhatjuk biztosan, hogy ez a film hatással lesz-e a DCU következő fázisára, amely gyakorlatilag egy rebootnak tekinthető.

Ha pedig egy kicsit visszarepülünk az időben, akkor tisztán látható, hogy a DCEU két legutóbbi alkotása, a Black Adam és a Shazam: Az istenek dühe nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és tekintve, hogy a Warner Bros. Discovery hogyan bánt ezekkel a filmekkel a megjelenésük után, különösen a Shazammal (a mozis premierjét követő harmadik héten már digitálisan is megjelent), úgy tűnik, nem is érdekli őket, hogy ezek az utolsó DCEU-filmek buknak-e vagy sem. Már csak azért sem, mivel 2025. júliusában a Superman: Örökség megjelenésével elölről kezdődik a DC filmes univerzumának felépítése. Ennek ellenére a DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn továbbra is hype-olja a hátralévő DCEU-filmeket, így a nagy kérdés már csak az, hogy vajon sikerül-e a DCEU-nak egy nagy durranással búcsúznia.

A Warner Bros. Discovery és a DC Studios éppen ezért be is mutatta a The Flash második hivatalos előzetesét, amelyben szinte minden fontosabb szereplő feltűnik: Ezra Miller (Flash), Michael Keaton (Batman), Sasha Calle (Supergirl), Ben Affleck (Batman), Michael Shannon (Zod). A sztori szerint Barry Allen (Ezra Miller) szuperképességével megváltoztatja a múltat, de a családja megmentésére tett kísérlete egy szuperhősök nélküli világot teremt, így kénytelen az életéért küzdeni, hogy megmentse a jövőt:

A The Flash június 16-án debütál a mozikban.

Kövess Minket!