F1 23: Új online hubra és a Breaking Point folytatására számíthatunk idén

F1 23: Új online hubra és a Breaking Point folytatására számíthatunk idén

Klasszikus autókat idén sem kapunk, de az autók fejlesztése alaposan átalakulhat az idei F1 játékban a pletykák szerint.

Az F1 23 körül meglepően nagy a csend annak ellenére is, hogy ilyenkortájt már promótálni szokták az aktuális játékot. Azonban a legfrissebb hírek szerint már a kanyarban lehet a leleplezés, hiszen napokon belül indulhat a zárt bétateszt – írja az Insider Gaming. A lap az idei játék több tartalmát is megszellőztette tegnap, így kiderült, hogy F1 World néven egy új online hub vár ránk, továbbá átalakul az autók fejlesztése és visszatér a sokak által kedvelt sztorimód is, a Breaking Point.

Mondanunk sem kell, hogy a hivatalos bejelentésig érdemes fenntartásokkal kezelni az információkat. De miután az Insider Gaming azt állítja, hogy április 28. és május 1. között már indul is az első béta, alighanem annyira közel vagyunk az EA és a Codemasters prezentációjához, hogy jó esély van rá, hogy minden igaz lesz. Szóval vágjunk is bele!

Az imént már említett F1 Worldről egyelőre keveset tudni, ami biztos, hogy ez fogja majd össze az összes online tevékenységet. Ez alapján minimum arra számíthatunk, hogy a különböző, ehhez kapcsolódó menük átgondoltabbak lesznek. Egy utópiában pedig teljesen újraírt, végre használható online módot kapunk – álmodozni tán még szabad, nem?!

A legtöbb infó azonban az offline játékmódokról szivárgott ki. A karrier módokban eszerint egy új autó fejlesztési rendszer debütál idén, amelynek központi eleme lesz a versenyeken elérhető, kihívásokkal szerezhető „Tech points”. Ezekért cserében alkatrészeket fogunk kapni, amelyek ha nem kellenek – mert rosszabbak vagy van már olyanunk –, akkor becserélhetőek pénzre vagy szakértelemre. Utóbbiról egyelőre annyit tudni, hogy ez is egyfajta nyersanyag lesz. Ugyanis a csapatunk stábja és a szponzorok nagyobb szerepet fognak kapni az autó fejlesztésében és ezzel szakértelemre tehetünk szert.

Egy év szünet után – ahogyan az várható is volt – visszatér idén a Breaking Point, ami bizonyára az F1 2021-ben megismert történet közvetlen folytatása lesz. Amire viszont nem kell számítani, hogy változna a kihívásokhoz használt szuperautós mód vagy hogy visszatérnének a klasszikus autók. De az is csalódott lehet, aki az autója személyreszabásához szeretne új eszközöket kapni, mert az Insider Gaming szerint itt sem várható nagy újdonság. Ellenben az idén elérhető festések sokkal profibbnak és valóságosabbnak hathatnak majd a lap szerint.

A játékmenetet érintő változás még, hogy a HUD és az OSD sokkal jobban fog hasonlítani az F1 TV közvetítéseire. Továbbá a játékban elérhető pályákról is lehet tudni ezt-azt: Las Vegas és Katar már a játék megjelenésekor elérhetőek lesznek, valamint Portimao és Kína is ott szerepelnek a játék fájljai között az Insider Gaming szerint. Ezeken felül lesz egy új rendszer, ami a játékosokat díjazni fogja azért, ha betartják a szabályokat és kevesebb segítséget használnak a versenyzéshez, de ennek részletei nem teljesen tiszták. Ahogyan az sem, hogy mit takar az új „boost” nevű funkció.

Borítókép: Electronic Arts/Codemasters


Keveseknek adatik meg, hogy a Hungaroring vonalvezetésén száguldozhatnak egy F1-es autóval, de az F1 23-mal te is átélheted az élményt! Ha érdekel az F1 23, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár