Christopher Nolan hatalmas tapsot kapott az Oppenheimer új bemutatója során

Christopher Nolan hatalmas tapsot kapott az Oppenheimer új bemutatója során

A zárt körű vetítés úgy tűnik nagy sikert aratott.

Christopher Nolan szerdán jelent meg a CinemaCon színpadán, hogy bemutassa új, Oppenheimer című filmjének egy eddig nem látott szeletét, amely egyébként J. Robert Oppenheimer, az amerikai elméleti fizikus életét meséli el, aki ugyebár nagyban hozzájárult az atombomba megalkotásához.Nolanról nem árt tudni, hogy ő az egyik „nagykövete” a mozifilmeknek (nagyvászonnak), miközben a streamingszolgáltatásokat több ízben kritizálta már. Az új trailerével mindeközben ismét nagy sikert aratott, hiszen hatalmas tapsot kapott a bemutatót követően.

„Nem ismerek ennél drámaibb, nagyobb téttel bíró történetet.” - mondta legújabb opuszáról.

Nolan szerint a film főhőse olyan döntéseket hozott élete során, amelyek a mai napig ellentmondást váltanak ki az emberekből. Oppenheimer segítségével egy olyan pusztító fegyvert hoztak létre, amely hihetetlen sok emberáldozatot követelt. Az új felvételek során betekintést nyerhettek a helyi nézők a fizikus csapatának szupertitkos munkájába, miközben az előzetes az időben is előre repül egyet addig, amikor Oroszország is már kifejlesztette saját atomtechnológiáját, ami felkelti a Los Alamos-i hálózat érdeklődését is. Oppenheimer a Los Alamos-i laboratórium vezetőjeként irányította a Manhattan-projektet, mielőtt a tömegpusztító fegyverek kritikusává vált volna.

„Akár tetszik, akár nem, J. Robert Oppenheimer a valaha élt legfontosabb ember. Ő teremtette meg a világot, amelyben élünk, jóban és rosszban. A történetét pedig látni kell, hogy elhiggyük. Az ő története egyszerre álom és rémálom.”

A film, amelyet a Universal Studios július 21-én küld a mozikba, az utóbbi évek egyik legambiciózusabb nyári bemutatója. Ez nem jellemző erre az időszakra, hiszen általában a nyári szezont a popcorn blockbusterek és a szuperhősfilmek szokták uralni, de az Oppenheimer komoly témákkal foglalkozik, nem beszélve egy olyan tudományos fejlődésről, amely átformálta a történelem menetét, ezért nem lehet nem odafigyelni rá.

A filmet 70 mm-es Imax kamerákkal forgatták, és a Nolan által megosztott trailerben a fekete-fehér és a színes felvételek között váltogattak. A kacér tekintetű, fedorát viselő Cillian Murphy pedig tökéletesen hasonlít Oppenheimerre, szóval tökéletes választás volt a címszereplő megformálására.

Kövess Minket!



Közvetítések