Senki nem szólhat bele Taika Waititi rejtélyes Star Wars filmjébe

Senki nem szólhat bele Taika Waititi rejtélyes Star Wars filmjébe

Egyelőre annyira titkos a projekt, hogy még a fejesek sem tudnak róla sokat.

Nagy a felbolydulás a messzi-messzi galaxisban, hiszen jó néhány olyan hír látott mostanában napvilágot, ami bizakodásra adhat okod, de akad közöttük olyan is, amit a rajongók simán leszavaznának. A Star Wars Celebration pedig minden esetben egy jelentőségteljes esemény és ezúttal is kaptunk néhány újdonságot, miszerint jönnek majd az új Star Wars filmek egy nem feltétlenül közkedvelt főszereplővel.

Taika Waititiről vagy a filmjéről viszont egyáltalán nem esett szó. Meglehet, hogy ez elővigyázatosságból történt így, hiszen a rendező jelenleg kissé elfoglalt a sok, jelenleg is zajló projektjeit tekintve. Egy új jelentés szerint azonban lehet, hogy hamarabb nekiláthat majd az új Star Wars filmjének, mint gondolnánk. A Deadline értesülései szerint Waititi egy új film forgatókönyve körül legyeskedik, aminek természetesen ő lenne a rendezője is, ráadásul a bennfentesek szerint ennek az előkészületei olyan jól állnak, hogy már jövőre elkezdődhetnek a forgatások.

Azt viszont nem árt tudni, hogy Waititi következő projektje a Thor: Szerelem és mennydörgés után egyelőre még nem tisztázott. Szeptemberben elméletileg bemutatják a Next Goal Wins című filmjét, amely már egy jó ideje az utómunkálatoknál tart, és mostanra már be kellett volna fejeznie. Az MCU-s filmje előtt pedig rengeteg projektet elvállalt, ennek ellenére volt egy olyan kijelentése, miszerint reméli, hogy az azt követő következő filmje a Star Wars lesz. Kathleen Kennedy pedig erre rátett még egy lapáttal:

„Taika még mindig dolgozik. Ő maga írja a forgatókönyvet. Nem igazán akar másokat bevonni ebbe a folyamatba, és nem hibáztatom érte. Nagyon-nagyon egyedi hozzáállása van a dolgokhoz, szóval ezt szeretnénk tiszteletben tartani. Egy nap pedig meg fogjuk csinálni.”

Ez némileg ellentmond az eredeti bejelentésnek, amely három évvel ezelőtt történt, akkor ugyanis úgy volt, hogy Taika Waititi Krysty Wilson-Cairns-szel közösen írja majd a szkriptet. Kennedy megnyilvánulása viszont minden bizonnyal arra utalhat, hogy azóta a hölgyet kirúgták. Ez egybevághat azzal, amit Wilson-Cairns az IndieWire-nek nyilatkozott tavaly ősszel, amikor a Star Warsról kérdezték:

„Nem mondhatok semmit, nagyon sajnálom. Nem sokat tudok. Egy csomó projekten dolgozom, és azt hiszem, ha bárkinek is elmondom, amit tudok, eljönnek a házamhoz, és megölnek, de nem csak engem, hanem a kutyámat is, akit én nagyon szeretek.”

Tudjuk tehát, hogy Waititi dolgozik egy forgatókönyvön, pedig ezt nem említették meg a Star Wars Celebration alkalmával. Érthető, hogy Kennedy nem akart erről beszámolni, hiszen az író-rendező bármikor meggondolhatja magát, és egy másik film munkálataiba vághat bele. Például végre elkészíthetné Alejandro Jodorowsky novellája alapján a The Incal című filmjét, amelynek az adaptációját másfél évvel ezelőtt jelentették be.

Kövess Minket!