BLAST.tv CS:GO Major: Kell-e aggódni a párizsi tüntetések miatt?

BLAST.tv CS:GO Major: Kell-e aggódni a párizsi tüntetések miatt?

Pár nap és indul az utolsó CS:GO Major Párizsban. Azonban a francia főváros nem éppen amiatt került be a világsajtóba a hét elején, mert annyira várnák ezt az eseményt.

Jó ideje rendszeresek Párizsban és mostanra az ország nagyobb vidéki városaiban is a tüntetések, miután a kormány 2022-ben bevezetett egy, a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló, idén ősszel érvénybe lépő törvényt. Május 1-jén és 2-án pedig több erőszakos összecsapás is volt a rendőrök és a tűntetők egy csoportja között Párizsban. Ez alighanem aggodalomra ad okot mindenkinek, aki a Major miatt a városba készül utazni vagy csak otthonról szeretné nézni az eseményt.

A kérdés tehát az, hogy tényleg kell-e aggódni amiatt, hogy ezek a tűntetések elsodorhatják a Majort? A rövid válasz az, hogy nem igazán. A hosszabb válasz pedig úgy indul, hogy bármilyen utazás előtt érdemes tájékozódni és az egészséges félelem sosem árt. Mármint a Párizsban utcára vonuló félmillió ember híre igen ijesztően hangzik és a május 2-i események felvételei sem javítanak ezen az imázson.

De amit tudni kell ezekről a tüntetésekről, hogy a franciák igen alaposan megtervezik őket, már ami a dátumokat és a helyszíneket illeti. Így például tudni lehet már azt is, hogy június 6-ig nem lesz több tüntetés Párizsban – hacsak nem tör ki valami spontán, amire kevés esély van. Bár a mostani tüntetések vége alig két kilométerre volt a Major helyszínétől, az Accor Arénától, ami szintén aggasztónak tűnik. De mire visszatérnek a tüntetők, papíron már rég vége lesz a Majornek, szóval nem várható, hogy ez érintené a CS:GO tornát és az utazást, így a játékosokat vagy az odalátogató közönséget sem.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

Borítókép: BLAST


A hivatalos Star Wars-nap alkalmából összegyűjtöttünk nektek öt olyan történetet a messzi-messzi galaxisból, amikkel eddig nem foglalkozott a Disney, pedig simán saját filmeket érdemelnének.

Kövess Minket!