AUEM 2023: Nemzetközi ellenfelek várnak a legjobb magyar egyetemi csapatokra

AUEM 2023: Nemzetközi ellenfelek várnak a legjobb magyar egyetemi csapatokra

Három adásnap biztosan találkozhattok a bajnokokkal.

Május 6-án elkezdődnek az Amazon University Esports Masters 2023-as kiírásának nemzetközi selejtezői, ahonnan a két legjobb együttes bejut a rájátszásba. A K&H Egyetemi E-sport Kupa bajnokcsapatai Rocket League-ben, VALORANTban és League of Legendsben mérhetik össze erejüket a rangos ellenfelekkel. A tét hatalmas, ugyanis az AUEM 2023 összdíjazása nem kevesebb, mint 18 200 euró, avagy több mint 6 millió forint! A magyar együttesek menetelését élőben követhetitek a Twitchen, az Esport1.hu oldalán, a Facebookon, valamint az Esport1 YouTube felületén is. 

Rocket League - május 6.

Először a virtuális autósfoci megszállottjainak készül az AUEM egy kihagyhatatlan programmal. A nagyon szoros bajnoki címért zajló döntőben végül diadalmaskodó Óbudai Egyetem már alig várja, hogy a nemzetközi mezőnyben bemutatkozhasson. A Last Chance Qualifier eseményei 12:00-kor kezdődnek, drukkolj az ÓE csapatának, akik a NOVA Tudományos és Technológia Iskola ellen lépnek pályára először!

VALORANT - május 7.

A Debreceni Egyetem ötösére a Szlovák Műszaki Egyetem bajnokai várnak a vasárnap 12:00-s összecsapáson. AZ ÓE elleni magyar fináléban többször nagyobb hátrányt kellett leküzdenie a későbbi győztesnek, remélhetőleg a szlovákok ellen végig vezetni tudnak majd Rnxék, így nem kell aggódni a továbbjutáson. Az LCQ 11:00-kor kezdődik, ott a helyed a nézők között!

A K&H mozdulj! programmal hosszú távon támogatjuk az egészséget, az egészséges életmódot, aminek szerves része a sport. Az e-sport fejlődésében 5 éve veszünk részt aktívan, hiszen az e-sportra, a sport leginnovatívabb és leggyorsabban fejlődő szakágára a jövő sportjaként tekintünk. Azt látjuk, hogy a most felnövő generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén. Idén ezért már második alkalommal is meghirdettük a K&H Egyetemi E-sport Kupát, amelyen nyolc egyetem hallgatói mérhették össze tudásukat, illetve bizonyíthatták elhivatottságukat, eltökéltségüket és a kiváló teljesítményre való törekvésüketmondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

League of Legends - május 13.

Utolsóként a sorozatban második alkalommal megkoronázott Budapesti Műszaki Egyetem legénységére vár, hogy megtréfálják a nemzetközi porondon az eléjük kerülő kihívókat. A kezdés ezúttal is 11:00, a szokásos csatornákon megtalálod majd jövő hét szombaton a kiélezettnek és izgalmasnak ígérkező összecsapásokat!

  • Ágrajz egyelőre még nincs, jövő héten sorsolják ki a párosításokat

A legjobbaknak a díjazáson felül ezúttal is egyedi lehetőséget: nemzetközi megmérettetésen való részvételt biztosítottunk. A három győztes csapat egyúttal kvalifikálta magát az Amazon University Esports Masters 2023-as versenysorozatának Last Chance Qualifier, vagyis végső selejtező szakaszába, amelyből az első két helyezett bejut a főtáblára. Reméljük, csapataink a nemzetközi színtéren is sikeresen szerepelnek majd, bekerülnek az európai egyetemi bajnokság élő döntőjébe, és így ott – az UEM történetében először – magyar együtteseknek szurkolhatunk majd – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

A mérkőzéseket élőben, magyarul, VALORANT és League of Legends vonalon az Esport1, míg a Rocket League mérkőzéseket a HRLT csapata hozza el nektek!

Kövess Minket!