Párizs Major: Egy meccsre vannak torzsiék a kieséstől!

Párizs Major: Egy meccsre vannak torzsiék a kieséstől!

Torzsiéknak minden szurkolóra szükségük lesz ma, szóval semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, amit magyarul, élőben követhettek velünk az Esport1TV-n!

Elindult az utolsó CS:GO Major, a BLAST párizsi eseménye pedig több meglepetéssel is szolgált már az első napon. A mezőny három legerősebb csapata már a továbbjutás küszöbén áll, amire a formátum miatt sosincs garancia, tehát mindenképp örömteli fejlemény. Mellettük pedig ott egy teljesen váratlanul hibátlan Apeks is, akik összehozták tegnap a Major-történelem harmadik 16:0-s győzelmét. A tabella túlsó végén azonban még ennél is nagyobb az izgalom (és ezzel együtt a csalódottság), hiszen a MOUZ és a Liquid is egyetlen meccsre van a Bo1-es fordulók után attól, hogy búcsúzzanak a tornáról!

A Challengers stage első fordulójában egyértelműen a Fluxo szerepelt a leggyengébben, a helyi rivális paiN ízekre szedte őket a torna legelső meccsén (16:2). Ezután lépett a szerverre a két legnagyobb, a FaZe és a G2, akikről ezen a ponton nem merész azt állítani, hogy könnyebb meglepni őket, mint egy újszülöttet. Sokak fantáziáját megihlette előzetesen a Monte–FaZe mérkőzésben rejlő potenciál és majdnem nyertek az ukránok. De karriganék megcsinálták a comebacket és később a dán IGL megjegyezte, hogy micsoda meglepetést okoztak azzal, hogy megverték az első számú seedet. A mongolok pedig ráijesztettek a G2-ra, de a második félidőben már kevesek voltak m0NESY és huNter ellen.

Az első meccs, ami nagyobb aggodalommal járhatott azoknak, akik csak a tier 1 csapatokat követik, az az Apeks és a Liquid találkozója volt Ancientön. Ugyanis YEKINDARék a lett játékos elmondása alapján igen sokat variáltak a tornára érve a csapat dinamikáján. Remek kérdés, hogy hogyan sikerült ezzel kinyírniuk az egyetlen konzisztens játékosukat, NAF-ot, de sikerült. Ennek megfelelően a CT-oldalon, ahol általában megbízhatóbb a csapat, gyakran nem tudtak mit kezdeni STYKOékkal és bele is szaladtak ezzel az első pofonba (12:16). Ezután pedig jöhetett a MOUZ és a NIP találkozója, ahol Aleksibéék 11:4-es CT-oldalt hoztak össze Mirage-on. A MOUZ-játékosok szerint náluk is változott több dolog, hogy segítsék például torzsit érvényesülni, de ebből itt most nem sok látszott, így 16:9-nél a nindzsák véget is vetettek a pályának.

Ja és majdnem elfelejtettük: a Grayhound ismét elrontotta mindenki Pick'Emjét, mert megverték 16:14-re Mirage-on a FORZE csapatát!

A második fordulóban a FaZe a paiNnel, a G2 a Complexityvel találkozott és ismét magabiztosan jöttek a győzelmek mindkét favoritnak, tehát ma már a szintén 2-0-ra álló Apeks, valamint ENCE ellen harcolhatnak a továbbjutásért. Az Apeks ugyanis a már említett Liquid elleni győzelem után 16:0-ra megverte a Grayhoundot! Az ausztrál csapat tehát csatlakozott egy nagyon exkluzív klubhoz, amelynek szervezet szintjén csak a Cloud9 és az MIBR voltak tagjai eddig. Az ENCE pedig a MOUZ ellen még egészen jónak tűnő NIP-et tette félre az útból Vertigon.

Ha már MOUZ, ők a Liquiddel párhuzamosan játszhattak azért, hogy elkerüljék a 0-2-t tegnap este. Torzsiéknak ehhez az OG-t kellett volna legyőzniük Ancientön, azonban az első félidős startjukat követően volt pár szerencsétlenebb kör (lásd degster 1v3 pisztollyal), ami miatt 6:9-re bukták a T-oldalt. A térfélcsere után is ez folytatódott: degstert egyszerűen nem tudták megállítani, folyamatosan szállította a multikill köröket, mígnem 16:11-nél megnyerték a meccset.

A Liquid pedig úgy gondolta, ideje ismét előrántani Nuke-ot a kalapból. Végig versenyben voltak a pályán a FORZE ellen, szóval a végeredményt tekintve (16:14) még azt is mondhatnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van, éppen csak elúszott a meccs. De valójában zorte egymagában köröket vert a teljes amerikai csapatra! NAF pedig hiába volt elképesztő a CT-oldalon, ha a csapattársai eltűntek mellőle és nehéz helyzetekben hagyták őt – emiatt a második félidőben egy 14:12-es vezetést adtak el.

Eredmények az első nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek mai meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.09. - kedd
11:30 - Grayhound vs TheMongolz (Bo1)
13:00 - FORZE vs Monte (Bo1)
14:30 - ENCE vs FaZe (Bo3 továbbjutási rangadó)
18:30 - MOUZ vs GamerLegion (Bo3 kiesési rangadó)

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!