Új Jóbarátok minisorozat készül

Új Jóbarátok minisorozat készül

Egy hat részes sorozatban mutatják be a csapatot.

Senki sem választhatja el a jó barátokat” – énekelte Franz Beckenbauer még 1966-ban. Egy ideje már arról szólnak a hírek, hogy az FC Bayern München saját tévésorozatot kap. Most ez megvalósul és közel hat évtizeddel később a legendás játékos, valamint társainak története a TV képernyőin is megelevenedik a hat részes Jóbarátok – Az FC Bayern felemelkedése című minisorozat jóvoltából.

A bejelentés a német RTL-től érkezett, már idén megjelenik és a német RTL+ streaming szolgáltatáson keresztül lesz látható, arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy Magyarországon mikor válik elérhetővé. A történet Thomas Hüetlin "Good Friends: The True Story of FC Bayern München" című könyvén alapul és öt jóbarát, Bayern- és futballegenda lesz a főszerepben, név szerint Gerd Müller, Sepp Maier, Franz Beckenbauer, Paul Breitner és Uli Hoeneß. A premierre már nem is kell olyan sokat várni, június 26-án a müncheni filmfesztiválon lesz először levetítve.

Az FC Bayern München 1965 és 1974 közötti történetét meséli el, „egy csapatról, amely a semmiből jött”. A sorozat tartalmaz majd mindent, amit elvárunk egy sportdrámától: sikerek, barátság, szerelem, hírnév, hatalom és pénz és perce foci. „A hatrészes sorozat öt barátra összpontosít, akik mind szerény körülmények közül származnak, és néhány év alatt gazdagok és híresek lesznek. Mi hajtja őket? Mit tesz velük a hírnév és a pénz?” – tették fel a kérdést a sorozat producerei.

Markus Krojer Müllert, Paul Wellenhof Maiert, Moritz Lehmann pedig Beckenbauert játssza. Jan-David Bürger Breitnerként, Max Hubacher Hoeneßként látható. További szereplők: Maximilian Brückner, Martin Brambach, Michael A. Grimm, Sascha Geršak, Trixie Strobel, Leonie Brill és Amelie Henning. A rendezői székbe David Dietl ült.

Íme az első kép a sorozatról:

Kövess Minket!